Foto

Baschetul romanesc in doliu: s-a stins din viata profesorul Nicusor Marcu!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea prematura in nefiinta a celui care a fost profesorul antrenor Nicusor Marcu. Din pacate, dupa o nedreapta suferinta, cauzata de o boala necrutoatoare, astazi, inima directorului LPS Alba Iulia a incetat sa mai bata, obligandu-i pe medici sa declare decesul acestuia la numai 51 de ani!

 

Nascut in data de 26 octombrie 1970, in Oravita (Caras-Severin), Marcu Nicusor a fost un pasionat al sportului de performanta inca din copilarie. A practicat fotbalul de performanta iar ceva mai tarziu a schimbat macazul spre baschet. Din arbitru de fotbal a devenit un cunoscut antrenor de baschet feminin. De altfel, in ultimele doua decenii s-a identificat usor cu baschetul din Alba Iulia, sprijinind neconditionat sportul cu mingea la cos atat din postura de antrenor al echipelor de junioare sau chiar si de Divizia A, cat si din cea de director al LPS Alba Iulia. Si asta, pentru ca pasiunea sa pentru sport l-a facut sa impleteasca armonios meseria de pedagog (n.n. – absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in 1995) cu cea de specialist in descoperirea, slefuirea si educarea tinerelor talente. De multe ori, ii placea sa spuna ca, “sala de sport a devenit a doua mea casa”dar, din pacate, s-a stins din viata inainte ca un vis de-al sau sa devina realitate: aparitia unei sali polivalente in Alba Iulia!  

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a celui care a fost profesor Marcu Nicusor, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.

Parteneri