Foto

Campionatul National 3x3 Outdoor se va desfasura in cadrul turneelor Sport Arena Streetball

Sezonul 2022 al popularei competiții de baschet 3x3 Sport Arena Streetball va debuta în perioada 13-15 mai, pe terenurile din Universitatea Politehnică București. Sezonul va cuprinde cinci turnee, care vor conta și pentru Campionatul Național de Baschet 3x3 Outdoor (Open), organizat de către Federația Română de Baschet.

Echipele care doresc să participe la Campionatul Național de Baschet 3x3 Outdoor vor trebui să respecte regulile și condițiile de înscriere ale organizatorului.

Astfel, taxa de participare este de 150 de lei / jucător pentru tot sezonul, indiferent de numărul de evenimente la care participă un jucător. Echipe vor evolua obligatoriu cu maioul de joc oficial al evenimentelor Sport Arena Streetball, care sunt incluse în kit-ul de participare.

Detalii despre inscrieri / participare

  • În Campionatul Național de Baschet 3x3 Outdoor pot participa numai cluburi afiliate la Federația Română de Baschet, fiecare club putând înscrie maxim două echipe (formate din patru jucători) la toate categoriile de varsta (peste 35 de ani, open, sub 21 de ani, sub 18 ani, sub 16 ani, sub 14 ani, sub 12 ani, sub 10 ani, masculin si feminin).

  • De-a lungul sezonului, fiecare club poate rula un numar maxim de 10 (zece) jucători.

  • Echipele înscrise în Campionatul Național de Baschet 3x3 Outdoor trebuie să participe la minim trei turnee regulate (plus Turneul Final, in cazul în care se califică).

  • La Turneul Final, echipele calificate pot folosi doar jucatori care au avoluat anterior in minim doua turnee regulate.

  • Înscrierile pentru primul turneu încep luni 9 mai, ora 15.00, pe site-ul 3la3.ro sau pe play.fiba3x3.com și se fac în limita a 150 de echipe la toate categoriile, sau până miercuri, 11 mai, ora 21.00. Pe langa inscrierile online, echipele care doresc să participe in Campionatul National 3x3 Outdoor (Open) trebuie sa completeze si sa trimita catre FRB formularul de inscriere care poate fi descarcat de AICI.

Toate detaliile legate de procedura de înscriere, precum și regulamentul oficial al competiției pot fi consultate pe site-ul 3la3.ro.

Sezonul 17 al Sport Arena Streetball are în calendar patru turnee regulate și o finală, unde vor accede cei mai buni jucători de-a lungul sezonului.

Campioana categoriei Open Masculin va avea asigurate biletele pentru circuitul mondial, FIBA 3x3 World Tour, Mastersul din Franța. Turneul final va fi dedicat exclusiv echipelor românești și jucătorilor din România, iar astfel țara noastră va avea șansa unei prezențe în elita baschetului 3x3 mondial pentru prima oară după anul 2015.

La fiecare turneu vor fi premiate cele mai bune două echipe de la fiecare categorie, urmând să fie acordate și o serie de premii individuale pentru cei mai valoroși și cei mai de perspectivă jucători.

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022

Turneul 1: 13-15 mai (înscrieri din 9 mai)
Turneul 2: 10-12 iunie (înscrieri din 6 iunie)
Turneul 3: 1-3 iulie (înscrieri din 27 iunie)
Turneul 4: 12-14 august (înscrieri din 8 august)
Turneul Final: 2-4 septembrie

Parteneri