Foto

Catalin Stefanescu: Fara accidentarile jucatorilor, am fi sperat la medalii in aceasta vara

Romania se pregateste de o noua competitie majora, FIBA U23 World Cup, insa a primit vesti proaste inainte de debutul competitiei. La fel ca in cazul FIBA U17 Europe Cup - unde o ruptura fibrilara l-a facut indisponibil pe Denis Badalau, cel care stralucise in calificarile din Ungaria - de data aceasta, la competitia care va debuta maine la Lublin (Polonia), echipa nationala masculina U23 nu va putea beneficia de aportul unui jucator important.

"Este frustrant, si pentru noi, si - mai ales - pentru jucatori sa nu poata evolua la o competitie de un asemenea inalt rang. La fel ca si in cazul lui Denis (Badalau - n.r.), am sperat pana in ultima clipa ca o minune se va intampla cu Luca Vasile, insa verdictul medicilor a fost crunt, asa ca a trebuit sa gasim o solutie optima intr-un interval extrem de scurt", a declarat pentru www.frbaschet.ro Catalin Stefanescu, tehnicianul care coordoneaza ambele echipe nationale (masculina si feminina) care ne vor reprezenta la FIBA 3x3 World Cup.

"In echipa va evolua tanarul Vlad Nistor, in care avem mare incredere, chiar daca are doar 19 ani. Suntem constienti de dificultatea grupei, din care mai fac parte campioana mondiala en-titre si gazda turneului, Polonia, dar si locul 2 in actuala ierarhie mondiala, Franta. Fara a vrea sa rostesc vorbe mari, cred ca, fara accidentarile jucatorilor din lot, am fi sperat la medalii la competitiile din aceasta vara. Asa nu ne ramane decat sa ne bucuram de faptul ca avem ocazia sa evoluam la o competitie atat de importanta. Nu vreau sa uitati ca si la feminin avem o echipa competitiva, cu care speram sa iesim din faza grupelor si sa accedem in fazele eliminatorii, acolo unde orice este posibil", a conchis Stefanescu.

Parteneri