Foto

Cei 12 Vulturi cu care Romania abordeaza jocul cu Letonia, din cadrul FIBA WC European Pre-Qualifiers

Selectionerul Tudor Costescu a decis in aceasta seara jucatorii pe care va miza in meciul de debut al turneului de la Riga, contand pentru Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers.

Astfel, maine, de la ora 19:30, Romania va avea inscrisi pe foaia de joc a partidei cu Letonia, care se va disputa in impresionanta Arena Riga, urmatorii sportivi:

1. Lucas TOHATAN (BC CSU Sibiu)
2. Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti)
3. Marcu BADIU (CSO Voluntari)
4. Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
5. Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
6. Patrick RICHARD (U-BT Cluj-Napoca)
7. Mihai MACIUCA (FC Arges Pitesti)
8. Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
9. Stefan GRASU (U-BT Cluj-Napoca)
10. Rares UTA (FC Arges Pitesti)
11. Bogdan POPA (FC Arges Pitesti)
12. Emanuel CATE (UCAM Murcia CB)

Pe langa antrenorul principal Tudor Costescu, din staff-ul tehnic mai fac parte: Nenad Markovic (antrenor secund), Cosmin Radu (antrenor pregatire fizica), Stefan Odea (scouter), Csaba Mott si Rudi Ivanoiu (maseuri), Claudiu Fometescu si Constantin Ioan (reprezentanti ai Departamentului Tehnic FR Baschet).

Va reamintim, din lotul Romaniei, mai fac parte Ionut BERCEANU (Dinamo Bucuresti) si Tudor GIRBEA (CSO Voluntari). Pentru fiecare din cele 4 meciuri selectionerul poate apela la alti 12 sportivi aflati in lotul de 14 deplasat la Riga.

Selectionerul este optimist

Cu o zi inainte de debutul competitiei de la Riga, Tudor Costescu este increzator ca elevii lui pot reusi surpriza: "Suntem in fata unei perioade pline de provocari, atat in ceea ce priveste performanta sportiva, dar si strictele reguli anti-pandemice impus de forul international. Pe plan sportiv, vom intalni doi adversari redutabili, care vin din scoala ex-sovietica. Letonia are jucatori care exceleaza in baschetul international la nivel de echipe reprezentative, dar si la nivel de echipe de club, evoluand in Euroliga sau NBA. Mai mult, Letonia joaca si pe teren propriu, deci, tinand cont de toate aspectele mentionate anterior, este o echipa net favorita in disputa cu noi. Al doilea adversar, Belarus, are un lot format aproape exclusiv din jucatori care evolueaza la cea mai importanta echipa belarusa de club, Tsmoki Minsk. Selectionerul este de asemenea antrenor la Tsmoki, deci rezulta ca relatiile de joc sunt extrem de sudate, iar filosofia antrenorului este perfect inteleasa de jucatori. In ciuda acestor factori, sunt optimist ca ne putem indeplini obiectivul, calificarea. Nu ne va fi usor, mai ales ca nu avem parte de avantajul terenului propriu, un aspect extrem de important pentru o echipa care pleaca la drum cu sansa a treia. Incercam sa ne mobilizam, sa ne autodepasim, si la antrenamente, si la meciuri. Avem o echipa tanara, plina de ambitie si de energie. Cred ca e momentul sa ne apropiem si de performantele pe care le dorim, sa depasim acea faza in care doar formam generatii de jucatori. Am in lot sportivi care deja au atins maturitatea sportiva si sper ca la finalul saptamanii viitoare sa fim cu totii satisfacuti, atat de modul in care ne-am prezentat pe teren, cat si de indeplinirea obiectivului", a declarat selectionerul pentru frbaschet.ro.

Toate jocurile de la Riga, transmise live pe YouTube

Partidele din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers sunt transmise in direct pe canalul de YouTube FIBA, zilnic de la ora 19:30, in perioada 7-9 august si 11-13 august. Primele doua echipe clasate in Grupa D vor primi dreptul sa evolueze in cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers, competitie care va incepe in aceasta toamna.

Parteneri