Foto

Complexul olimpic de la Izvorani gazduieste meciurile Campionatului National U17 3x3, editia 2021

Federatia Romana de Baschet organizeaza cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman prima editie a Campionatului National U17 de Baschet 3x3, masculin si feminin, evenimentul urmand sa se desfasoare, in perioada 21-22 decembrie, in sala polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000”. Intrecerile constituie si baza de selectie pentru echipele nationale U17 de baschet 3x3 ale Romaniei, cei mai valorosi 24 de sportivi (12 la masculin si 12 la feminin) urmand sa ramana in baza olimpica de la Izvorani pana in data de 4 ianuarie pentru un stagiu de pregatire centralizata in vederea participarii la intrecerile europene U17 3x3 din vara anului viitor.


Sala polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” va gazdui, in perioada 21-22 decembrie, prima editie a Campionatului National U17 de Baschet 3x3, masculin si feminin, intrecerile fiind organizate de Federatia Romana de Baschet cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. La startul intrecerilor se vor prezenta 29 de echipe din intreaga tara (17 la masculin si 12 la feminin), avand in componenta sportivi nascuti 2005, competitia nationala urmand sa fie transmisa in regim de live-streaming pe pagina oficiala de facebook 3x3 Romania iar rezultatele, clasamentele si programul vor fi actualizate in timp real si vor putea fi urmarite pe platforma FIBA 3x3 – AICI. Conform programului oficial, in 21 decembrie se vor desfasura meciurile din faza grupelor iar in 22 decembrie se vor disputa meciurile eliminatorii si finalele. In ambele zile, competitia va incepe la ora 11:00.

Din dorinta de a forma din timp doua echipe nationale U17 cat mai puternice si competitive pentru Campionatul European 3x3 U17, care se va desfasura in vara anului viitor, in perioada 05-14 august, intrecerile nationale de la Izvorani se constituie si ca baza de selectie nationala, cei mai valorosi 24 de sportivi (12 la masculin si 12 la feminin) urmand sa ramana in baza olimpica pana in data de 4 ianuarie pentru un stagiu de pregatire centralizata, alaturi de un staff tehnic ce va fi supervizat din partea FRB de coordonatoarea Departamentului 3x3, Ancuta Stoenescu.
Pe de alta parte, pentru a asigura o siguranta epidemiologica cat mai sporita pentru participantii la CN U17 3x3 si tinand cont de conditiile din baza olimpica de la Izvorani, va informam pe aceasta cale ca accesul spectatorilor nu este permis in sala polivalenta pe durata intrecerilor.

Parteneri