Foto

Comunicat CCAB referitor la meciul BC CSU Sibiu - SCM Timisoara

In urma situatiei aparute la finalul timpului regulamentar al meciului din LNBM, dintre BC CSU Sibiu si SCM Timisoara, precum si a discutiilor din mediul online, CCAB s-a sesizat si a constatat urmatoarele:
1. Conform Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet, unui jucator aflat la urmarire, la o ultima aruncare libera, nu ii este permis sa intre in spatiul de 3 secunde INAINTE ca mingea sa paraseasca mana aruncatorului. Din imaginea de mai jos, se observa clar ca nu mai putin de 2 jucatori de la SCM Timisoara si ulterior si un jucator de la BC CSU Sibiu intra in spatiul de 3 secunde INAINTE ca mingea sa paraseasca mana jucatorului Cooper, aflat la linia de aruncari libere:


In aceste conditii, arbitrii ar fi trebuit sa fluiere, sa intrerupa actiunea si sa dicteze repetarea aruncarii libere.

2. In momentul in care mingea mai are de parcurs o distanta foarte mica pana sa atinga inelul, ca timp, aproximativ 0.2 secunde, jucatorul aflat la linia de aruncari libere, Cooper, paseste in spatiul de 3 secunde, dupa cum se vede mai jos:



Conform regulamentului, abaterea exista, dar a fost extrem de greu de sesizat de catre arbitrii in timpul meciului.


Ca urmare, CCAB a constatat ca au existat greseli de arbitraj atat pe parcursul cat si in finalul partidei, greseli care insa nu au influentat rezultatul final al meciului.

In concluzie, CCAB a decis suspendarea pentru o etapa a arbitrilor delegati la partida BC CSU Sibiu – SCM Timisoara. Ca efect imediat, acestia au fost scosi din programul meciurilor tur din faza a doua a Cupei Romaniei, masculin.

In acelasi timp, reamintim tuturor echipelor ca, in conformitate Regulamentele Oficiale ale Federatiei Romane de Baschet, mai exact Cap 21 din RGOCB, exista o procedura regulamentara in caz de protest pentru astfel de situatii.

Parteneri