Foto

Crisul ABCU Oradea si Alpha Sport Team Sibiu au cucerit laurii CN U14, editia 2020-2021

Echipa feminina Crisul ABCU Oradea si echipa masculina ACS Alpha Sport Team Sibiu au castigat, duminica seara, laurii Campionatelor Nationale U14, editia 2020-2021. In finala intrecerii feminine, gruparea pregatita de antrenorul Bela Salamon s-a impus in Sala Sporturilor din Tg. Mures in fata rivalei ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 45-40, si a intrat in posesia medaliilor de aur la categoria de varsta dedicata sportivelor “under 14”. In ultimul act al competitiei masculine, gruparea pregatita de antrenorul Darko Pandurovic a dispus la mare lupta in Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu de echipa ACS Transilvania Brasov, cu scorul de 66-65, si si-a adjudecat titlul national al categoriei U14.


Sala Sporturilor din Tg. Mures a gazduit in finalul acestei saptamani intrecerile Turneului Final al Campionatului National U14, feminin, editia 2020-2021, la start fiind prezente cele mai valoroase opt echipe din actualul sezon. La capatul unui sezon foarte bun si a unui turneu final in care nu a cunoscut decat gustul victoriei, echipa Crisul ABCU Oradea a reusit sa-si adjudece laurii nationali, dupa ce gruparea coordonata de antrenorul Bela Salamon a dispus in ultimul act al intrecerii de principala rivala ACS Dan Dacian Bucuresti, cu scorul de 45-40 (6-15, 17-8, 14-15, 8-2). In finala mica, Olimpia Bucuresti s-a impus in fata echipei locale ACS Gladius Tg. Mures, cu scorul de 60-56, si a intrat in posesia medaliilor de bronz.

In urma rezultatelor inregistrate in Turneul Final al CN U14, feminin, iata cum arata si clasamentul final al sezonului 2020-2021:

1. Crisul ABCU Oradea
2. ACS Dan Dacian Bucuresti
3. Olimpia Bucuresti
4. ACS Gladius Tg. Mures
5. ACS Rookies Oradea
6. Sportul Studentesc Bucuresti
7.  ABC Leii Bucuresti
8. LPS Alba Iulia

In finalul intrecerilor de la Tg. Mures au fost acordate la festivitatea de premiere si urmatoarele distinctii individuale speciale:
Ariana Maria Moldovan (Crisul ABCU Oradea) – MVP TF
Maisa Georgiana Fulop (ACS Rookies Oradea) – cosgeter (119 puncte)
Ana Maria Maruntelu (Sportul Studentesc) – cea mai buna recuperatoare (98 recuperari)
Ariana Maria Moldovan (Crisul ABCU Oradea) – cea mai buna pasatoare (28 pase decisive)
Crina Raluca Teglas (ACS Gladius Tg. Mures) – cea mai de perspectiva sportiva
Ariana Maria Moldovan, Ana Maria Maruntelu, Alexia Marcus (ACS Gladius Tg. Mures), Marta Carmaciu (ACS Dan Dacian) si Vivien Salamon (Crisul ABCU Oradea) – Best Five (echipa ideala a Turneului Final CN U14 F).

Rezultatele si inregistrarile meciurilor din TF CN U14 F – AICI

 

In aceeasi perioada, Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu a gazduit meciurile Turneului Final al Campionatului National U14, masculin, editia 2020-2021, la start fiind prezente cele mai in forma opt echipe din actualul sezon. Dupa un sezon deosebit, cumulat cu un parcurs fara greseala la acest turneu final, echipa ACS Alpha Sport Team Sibiu a reusit sa obtina laurii nationali ai acestei categorii de varsta, gruparea coordonata de antrenorul principal Darko Pandurovic impunandu-se la mare lupta in ultimul act al intrecerii in fata marii rivale ACS Transilvania Brasov, cu scorul de 66-65 (22-18, 16-12, 12-22, 16-13). In finala mica, ACS Dan Dacian Bucuresti a dispus dupa o lupta echilibrata de o alta grupare bucuresteana, ABC Laguna, cu scorul de 73-67, si a intrat astfel in posesia medaliilor de bronz.

In urma rezultatelor inregistrate in Turneul Final al CN U14, masculin, iata cum arata si clasamentul final al sezonului 2020-2021:

1. ACS Alpha Sport Team Sibiu
2. ACS Transilvania Brasov
3. ACS Dan Dacian Bucuresti
4. ABC Laguna Bucuresti
5. ACS U-BT Cluj-Napoca
6. Academia de Baschet Phoenix Galati
7. CSS Tg. Jiu
8. ABC Leii Bucuresti

In finalul intrecerilor de la Sibiu au fost acordate la festivitatea de premiere si urmatoarele distinctii individuale speciale:
Luca Ionut Illes (ACS Transilvania Brasov) – MVP TF
Luca Ionut Illes – cosgeter (143 puncte)
Matei Octavian Staicu (CSS Tg. Jiu) – cel mai bun recuperator (73 de recuperari)
Gabriel Radu (ACS Alpha Sport Team Sibiu) – cel mai bun pasator (29 de pase decisive)
Sebastian Boghean (Academia Phoenix Galati) – cel mai de perspectiva sportiv
Luca Ionut Illes, Gabriel Radu, Paul Itu (ACS Alpha Sport Team Sibiu), Tudor Parvu (ACS Dan Dacian Bucuresti), Andrei Buboiu (Academia de Baschet Phoenix Galati) - Best Five (echipa ideala a Turneului Final CN U14 M).

Rezultatele si inregistrarile meciurilor din TF CN U14 M – AICI

Parteneri