Foto

CSM CSU Oradea s-a calificat in TOP 16 FIBA Europe Cup, editia 2021-2022

Vicecampioana baschetului masculin romanesc, CSM CSU Oradea, a reusit, miercuri seara, sa treaca pentru a treia oara consecutiv de prima faza a grupelor din cupele europene, obtinand calificarea in TOP 16 FIBA Europe Cup, sezonul 2021-2022. Baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au trecut de Szolnoki Olajbanyasz, in prelungiri, cu scorul de 78-70, si s-au clasat pe locul secund al Grupei H dupa ce liderul Legia Varsovia s-a impus pe terenul echipei FC Porto, tot in prelungiri, cu scorul de 82-81. In faza urmatoare a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea va evolua in cadrul Grupei K, urmand sa joace impotriva echipelor Benfica Lisabona, Trefl Sopot si Sporting CP, prima runda fiind programata pentru 8.12.2021.


Pentru a treia oara consecutiv, CSM CSU Oradea trece din nou de prima faza a grupelor din cupele europene, echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim reusind, miercuri seara, sa acceada in TOP 16 FIBA Europe Cup, editia 2021-2022. Desi parea o misiune aproape imposibila, deoarece ecuatia calificarii depindea si de rezultatul final al partidei dintre FC Porto si liderul grupei H, Legia Varsovia, oradenii au crezut in sansa lor pana la capat si au obtinut o noua performanta europeana. De altfel, partida cu Szolnoki Olajbanyasz, gazduita de Sala Sporturilor Antonio Alexe, a fost una total nerecomandata cardiacilor, rezultatul final fiind decis in prelungiri, dupa ce la finalul timpului regulamentar de joc Kris Richard a reusit sa restabileasca egalitatea pe tabela, scor 66-66. Decisi sa-si continue parcursul european, CSM CSU Oradea a trait extrem de periculos, reusind in ultimul sfert sa anuleze un deficit de 13 “lungimi”, scor 45-58 dupa 30 de minute de joc. A fost o cursa nebuna de urmarire, in care reprezentanta LNBM a reusit in cele din urma sa impinga partida in prelungiri, dupa ce Kris Richard a marcat pentru 66-66 cu 12 secunde inainte de finalul timpului regulamentar. In prelungiri, CSM CSU Oradea a fost de neoprit iar fluierul de final al arbitrilor a consemnat victoria bihorenilor, cu scorul de 78-70 (19-20, 14-20, 12-18, 21-8, 12-4).

Statistica oficiala a partidei – AICI

In pofida acestei victorii obtinuta in-extremis, oradenii aveau nevoie pentru a se califica si de o victorie pe care Legia Varsovia, echipa deja calificata, trebuia sa o obtina in fief-ul FC Porto. Disputata in acelasi timp, partida din Portigalia a fost tot una nerecomandata cardiacilor, FC Porto reusind prin Bradley Tinsley sa impinga meciul in prelungiri, la finalul timpului regulamentar fiind consemnat scorul de 74-74. In runda suplimentara, Legia Varsovia a continuat sa-si domine adversarul, insa lusitanii au avut o sansa uriasa prin Charlon Kloof sa obtina victoria, mingea aruncata din apropierea panoului refuzand sa intre in cos. In aceste conditii, Legia Varsovia s-a impus cu scorul de 82-81, rezultat care a impins echipa CSM CSU Oradea in faza urmatoare, in vreme ce pe lusitani i-a eliminat de pe scena continentala.

In urma acestor rezultate, iata clasamentul final al Grupei H:
1. Legia Varsovia – 12 puncte (6 victorii)
2. CSM CSU Oradea – 9 puncte (3 victorii, 3 infrangeri)
3. FC Porto – 8 puncte (2 victorii, 4 infrangeri)
4. Szolnoki Olajbanyasz – 7 puncte (1victorie, 5 infrangeri)

Conform sistemului competitional, CSM CSU Oradea va evolua in cadrul Grupei K din Top 16 FIBA Europe Cup, urmand sa se confrunte cu Benfica Lisabona, Sporting CP si Trefl Sopot, prima runda fiind programata pentru 8.12.2021. Dar iata si componentele celorlalte trei serii din Top 16:

Grupa I – Medi Bayreuth, Legia Varsovia, Parma Perm, ZZ Leiden
Grupa J – Kyiv Basket, Merlins Crailsheim, Reggio Emilia, Antwerp Giants
Grupa L – London Lions, Bakken Bears, Avtodor Saratov, Bahcesehir College

Mentionam ca primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in play-off-ul FIBA Europe Cup, editia 2021-2022.

Rezultate, statistici, inregistrari ale meciurilor si fotografii se gasesc pe site-ul oficial al competitiei - AICI

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet felicita intreaga echipa CSM CSU Oradea (sportivi, antrenori, membri staff, conducere) pentru performanta obtinuta in plan european!

 

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri