Foto

CSM CSU Oradea se confrunta cu BMSLAM Stal Ostrow in semifinalele FINAL 4 FIBA Europe Cup

Prezenta pentru prima data in istorie la un turneul final continental, reprezentanta baschetului masculin romanesc CSM CSU Oradea intra, maine seara, in focurile FINAL 4 FIBA Europe Cup, urmand sa intalneasca in semifinale puternica grupare poloneza Arged BMSLAM Stal Ostrow. Partida gazduita de Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv va incepe la ora 18:00 si va fi transmisa in direct pe canalul oficial de youtube FIBA TV. In prima semifinala din cadrul FINAL 4 FIBA Europe Cup se vor confrunta, tot vineri, dar de la ora 15:00, echipele BC Parma si Ironi Ness Ziona, iar finalele competitiei sunt programate sa se desfasoare duminica seara, de la ora 18:00 (locurile 3-4) si 21:00 (finala mare).    


Singura echipa autohtona care a reusit sa acceada in actualul sezon european pina la turneul final, CSM CSU Oradea, a intrat in febra FINAL 4 FIBA Europe Cup, gruparea pregatita de antrenorul principal Cristian Achim fiind deja prezenta in bula epidemiologica din Tel Aviv. Delegatia CSM CSU Oradea a ajuns inca de miercuri in Tel Aviv si va efectua mai multe antrenamente de acomodare in Menora Mivtachim Arena, gazda meciurilor din cadrul FINAL 4 FIBA Europe Cup, editia 2020-2021. Si apropo de sala in care se vor disputa meciurile turneului final, legendara Menora Mivtachim Arena din Tel Aviv a devenit gazda FINAL 4 dupa ce FIBA a aprobat schimbarea locatiei, initial organizatorul Ironi Ness Ziona anuntand ca meciurile se vor desfasura in Shlomo Group Arena. Reamintim ca Menora Mivtachim Arena a gazduit, printre multe alte competitii internationale, si meciurile din faza grupelor FIBA EuroBasket 2017, sala fiind cunoscuta ca fief al celebrei Maccabi Tel Aviv si avand o capacitate de peste 10.000 de spectatori.



Prezenta pentru a doua oara in play-off-ul FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a reusit in actualul sezon sa obtina in premiera calificarea in FINAL 4, depasindu-si astfel performantele din sezonul 2016-2017. In urma cu patru ani, gruparea oradeana a avut un parcurs european deosebit, cu 20 de meciuri jucate in Basketball Champions League si FIBA Europe Cup, dar s-a oprit inaintea sferturilor de finala, fiind eliminata din cursa pentru turneul final de gruparea turca Muratbeu Usak Sportif.

Vineri seara, de la ora 18:00, echipa pregatita de antrenorul principal Cristian Achim se va confrunta in semifinale cu puternica grupare poloneza Arged BMSLAM Stal Ostrow, echipa care a acumulat cinci victorii din tot atatea meciuri pana a reusit sa acceada la turneul final. Interesant de remarcat este si faptul ca, in timpul sezonului regular, gruparea poloneza a trecut de o alta semifinalista, Ironi Ness Ziona, cu 93-86, castigand fara infrangere Grupa C. Principalele “guri de foc” din sezonul european au fost americanii George Earl Kell III (72 p, 21 rec, 23 pase, 7 int), Christopher Mc Phaul Smith (63 p, 23 rec) si James Florence (59 p, 14x3, 13 pase, 6 int), precum si polonezul Jakub Garbacz (67 p, 11 rec, 8 int). De partea cealalta, CSM CSU Oradea a acumulat trei victorii din cinci partide disputate pana in prezent pe scena europeana. Principalii marcatori ai gruparii oradene au fost Giordan Watson (64 p, 10x3, 21 pase), Aaron Broussard (55 p, 25 rec, 15 pase), Stephen Holt (49 p, 10x3, 14 rec) si Nikola Markovic (51 p, 22 rec). De mentionat ca oradenii vor bifa, vineri seara, cea de-a 62-a confruntare din cupele europene, adunand in palmaresul international 25 de victorii.


In prima semifinala din cadrul FINAL 4 FIBA Europe Cup, vineri, de la ora 15:00, se vor intalni echipele BC Parma si Ironi Ness Ziona iar finalele competitiei sunt programate sa se desfasoare duminica seara, de la ora 18:00 (locurile 3-4) si 21:00 (finala mare).

Mai multe detalii despre actualul sezon din FIBA Europe Cup referitoare la rezultate, statistici, inregistrari video – AICI

Parteneri