Foto

CSM CSU Oradea trece de Benfica Lisabona la debutul in Top 16 FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a debutat cu dreptul in grupele TOP 16 din cadrul FIBA Europe Cup, sezonul 2021-2022, echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim reusind, miercuri seara, sa dispuna pe teren propriu de gruparea portugheza Benfica Lisabona, cu scorul de 68-56. Intr-un alt meci din etapa inaugurala a Grupei K, Sporting CP Lisabona s-a impus in fief-ul Trefl Sopot, cu scorul de 83-72. Urmatoarea etapa programeaza in data de 15 decembrie, la Lisabona, o disputa interesata intre invingatoarele din prima runda, bihorenii urmand sa evolueze pe terenul echipei portugheze Sporting CP, partida fiind transmisa in direct pe canalul de youtube FIBA TV.


Arena Antonio Alexe din Oradea a gazduit miercuri seara primul meci din cadrul grupei K din TOP 16 FIBA Europe Cup, echipa locala CSM CSU primind replica incomodei grupari portugheze Benfica Lisabona, care reusise in toamna sa treaca in preliminarii de detinatoarea Cupei Romaniei, CSO Voluntari. Dornici sa paseasca cu dreptul in faza superioara a celei de-a doua competitii continentale intercluburi derulata sub egida FIBA, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au avut un debut furtunos, reusind doua sferturi foarte bune si intrand la vestiare cu un avantaj considerabil, scorul la pauza fiind de 49-30, gratie mai ales evolutiilor deosebite ale lui Kris Richard si Steph Holt.


La reluare, oaspetitii au incercat din rasputeri sa revina in joc, dar gazdele au reusit gratie unei defensive aproape fara cusur sa tina piept tavalugului portughez, fluierul de final consemnand pe tabela de marcaj succesul gazdelor: scor final 68-56 (30-20, 19-10, 10-21, 9-5). Astfel, vicecampioana baschetului masculin romanesc debuteaza cu dreptul in TOP 16 FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea reusind totodata sa o razbune pe castigatoarea Cupei Romaniei.


Statistica oficiala a meciului din Arena Antonio Alexe – AICI
 

Tot miercuri seara, intr-o alta partida contand pentru etapa inaugurala a Grupei K, gruparea portugheza Sporting CP Lisabona s-a impus in fief-ul Trefl Sopot, cu scorul de 83-72.

Peste o saptamana, in data de 15 decembrie, runda secunda din Grupa K programeaza un duel extrem de interesant, invingatoarele din etapa inaugurala Sporting CP si CSM CSU Oradea urmand sa se confrunte la Lisabona in arena Pavilhao Joao Rocha. Partida va fi transmisa in direct pe canalul de youtube FIBA TV.

Rezultate, statistici, inregistrarile meciurilor si fotografii - AICI

Parteneri