Foto

CSO Voluntari vizeaza accederea in premiera in grupele FIBA Europe Cup

Detinatoarea Cupei Romaniei, echipa masculina CSO Voluntari, va juca, in premiera, in preliminariile FIBA Europe Cup, gruparea pregatita de antrenorii Sasa Ocokolic si Dan Ioan urmand sa se confrunte cu echipa portugheza SL Benfica in cadrul semifinalei Grupei A. Partida va fi transmisa in direct pe canalul youtube FIBA TV, miercuri, cu incepere de la ora 18:00, iar invingatoarea va juca in finala, vineri seara, pentru calificarea in grupele competitiei continentale.


Pentru prima data in istoria clubului, echipa masculina CSO Voluntari va debuta, miercuri, in cupele europene, gruparea pregatita de antrenorii Sasa Ocokolic si Dan Ioan urmand sa evolueze in cadrul preliminariilor FIBA Europe Cup. Conform tragerii la sorti, detinatoarea Cupei Romaniei va da ochi in semifinala Grupei preliminare A cu incomoda echipa portugheza SL Benfica, miercuri, cu incepere de la ora 18:00, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct pe canalul youtube FIBA TV. Tinand cont de restrictiile din perioada pandemiei COVID-19 si de regulile impuse de FIBA, meciurile din cadrul Grupei preliminare A se vor desfasura, incepand de marti, in MartiniPlaza Arena din Groningen, echipele participante evoluand in cadrul “bulei epidemiologice” realizata in Olanda. La startul preliminariilor din Olanda se vor alinia urmatoarele echipe: KK Kumanovo (Macedonia de Nord), Basket Gmunden Swans (Austria), CSO Voluntari, SL Benfica (Portugalia) si Donar Groningen (Olanda).
Prima partida din cadrul Grupei preliminare A va avea loc, marti, intre gruparile KK Kumanovo (Macedonia de Nord) si Basket Gmunden Swans (Austria). Invingatoarea din aceasta prima confruntare va evolua, miercuri, in semifinalele seriei preliminare A impotriva echipei Donar Groningen (Olanda), faza in care si CSO Voluntari va da ochi cu SL Benfica. Conform sistemului competitional, invingatoarele din cadrul semifinalelor vor accede in finala, urmand sa joace, vineri, pentru calificarea in grupele FIBA Europe Cup.
CSO Voluntari a trecut cu brio de toate testarile impuse de FIBA iar delegatia gruparii ilfovene a plecat spre Groningen in efectiv complet, cu rezultate negative la depistarea virusului Sars Cov-2 pentru prima aventura continentala. Prima adversara a CSO Voluntari din preliminariile FIBA Europe Cup se bazeaza pe un grup de sase straini – americanii T. Munnings, D. Clifford, A. Broussard si J. Farr, angolezul M. Francisco si tunisianul M. Ben Romdhane, dar si pe cativa internationali portughezi.

Statistici, rezultate si video pot fi accesate pe pagina oficiala a competitiei europene - AICI

Parteneri