Foto

Decizii ale Comitetului Executiv din data de 28.10.2019

Sedinta Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Baschet s-a desfasurat in data de 28.10.2019, la sediul FRB, in prezenta a 8 membrii ai Consiliului Director. In calitate de invitat a participat la sedinta juristul FRB, dl. Doru Toma.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Baschet din data de 28.10.2019 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:


1. Se aproba cu unanimitate de voturi modificarile din  Regulamentul de Organizare a Activitatii Comisiei Centrale de Comisari  (va fi postat pe site-ul FR Baschet la sectiunea "Regulamente").

2. Se aproba cu unanimitate de voturi modificarile propuse de CCLTO pentru RGOC.

3. Se aproba cu majoritate de voturi precizarea propusa de CCLTO pentru punctul 75, din Regulamentele Specifice LNB, Masculin si Feminin, referitoare la cele 6 transferuri  -  inlocuiri permise pana in 28 februarie 2020: „Jucatorii/jucatoarele straini/straine inlocuiti(te) in L18 nu vor mai avea drept de joc la echipa respectiva pana la finalul sezonului competitional in curs”.

4. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a structurii sportive „ACS Kids Tampa 2015 Brasov”.

5. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza Comitetul Executiv despre „Decizia Presedintelui FRB” din 09.10.2019, prin care se precizeaza ca transportul sportivilor la convocarile de la loturile nationale (seniori si juniori) va fi suportat de catre FRB.

6. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta adresa cluburilor din LNBF care solicita FRB sa modifice punctele 21 si 54 din RS LNBF. Se prezinta istoricul discutiilor cu presedintii cluburilor din LNBF, al propunerilor acestora si al deciziilor succesive ale Consiliului Director. Se sustine mentinerea deciziilor Consiliului Director, competitia urmand sa se desfasoare conform RS LNBF aprobat.

7. Cazul sportivului Cochelea Marius – tinand cont ca este component al lotului national U18 si tinand cont de dezlegarea emisa de CSU Stiinta Bucuresti, se acorda drept de joc la echipa clubului Steaua Bucuresti, in CN U18, cu plata grilei de transfer catre CSU Stiinta Bucuresti sau intelegerea amiabila dintre cluburi.

8. Memoriul inaintat de clubul 4Sports Bucuresti care solicita taxa de formare pentru mai multi jucatori – sa se rezolve cazul in instanta, in baza protocolului 4Sports cu Agronomia Bucuresti.

9. Cazul sportivei Spier Silvia - tinand cont de faptul ca decizia de organizare si desfasurare a CN U20F a fost luata dupa incheierea perioadei de transfer pentru CN de juniori, se aproba cu unanimitate de voturi transferul acesteia la NBS Cluj-Napoca.

10. Solicitarea clubului Rookies Oradea – se aproba cu unanimitate de voturi, tinand cont de adresa clubului Crisul Oradea.

11. Cazul sportivei Denisa Vati – tinand cont de faptul ca este sportiva de lot national, se aproba acordul de joc pentru CSS1 Constanta, la juniori, dar numai cu dezlegare de la CSS Targoviste sau intelegere amiabila intre cluburi.

12. Aceste decizii ale Comitetului Executiv vor fi prezentate spre informare membrilor Consiliului Director, la proxima sedinta.

Parteneri