Foto

Decizii ale Consiliului Director din 17.10.2020

Avand in vedere corespondenta sedintei Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet din data de 17.10.2020, la care au raspuns on-line 12 membri, va informam ca au fost luate urmatoarele decizii:

1. Tinand cont de situatia epidemiologica actuala din Romania, dar si de focarele COVID-19 declansate in randul echipelor masculine ce urmau sa participe la turneele CRM, 2020-2021, se aproba cu majoritate de voturi modificarea datelor de desfasurare a turneelor preliminare din Cupa Romaniei, feminin, 2020-2021, meciurile din Grupa A si Grupa B urmand sa se dispute, in perioada 2-4 noiembrie; intrarea echipelor participante din CRF in bula epidemiologica de la hotel va fi facuta in data de 1 noiembrie 2020.

2. Se aproba cu majoritate de voturi modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR premergator competitiei CRF; astfel, se aproba cu majoritate de voturi modificarea Protocolului medical FRB: pentru siguranta epidemiologica in randul participantelor din CRF, precum si tinand cont de recomandarile epidemiologului FRB, dar si de cele recomandate in calendarul de testare FIBA, echipele participante la turneele CRF sunt obligate sa faca testarea RT-PCR astfel:
T1 – cu 7 zile inaintea inceperii competitiei (se considera ca inceperea competitiei este de la intrarea echipelor in bula epidemiologica) – in data de 25 octombrie;
T2 – cu cel mult 48 de ore inaintea inceperii competitiei (se considera ca inceperea competitiei este de la intrarea echipelor in bula epidemiologica) – in data de 30 octombrie.
Cele doua testari RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa in CRF. In urma acestor testari, echipele vor putea participa in CRF doar cu sportivele si membrii ai staff-urilor pentru care se prezinta 2 rezultate negative; in cazul aparitiei unor rezultate pozitive, se informeaza urgent DSP locala si se urmeaza pasii impusi de catre aceasta.

3. Se aproba cu majoritate de voturi Regulamentul Specific al CRF, editia 2020-2021, precum si modificarile aduse Protocolului medical FRB pentru competitiile de baschet in salile de sport.

Parteneri