Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 09.10.2020

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet din data de 09.10.2020, in baza votului exprimat online de 12 membri ai Consiliului Director, a hotarat urmatoarele:

1. Deoarece mai multe echipe participante in LNB si-au exprimat nemultumirea fata de impartirea pe grupe, considerand ca exista un dezechilibru valoric atat in LNBM, cat si in LNBF, Departamentul Competitii-Eligibilitate si Departamentul Tehnic au propus revenirea la formatul initial, cu serie unica, tur/retur, pe turnee, pana in momentul in care vor aparea noi modificari ale Ordinului comun MTS si MS, care sa permita si etape saptamanale.
LNBM: se joaca cu serie unica, tur/retur si play-off. Faza 1 se joaca tur/retur, 26 etape; turul se va incepe pe turnee de 3 si 2 etape; toate cele 14 echipe vor veni intr-un oras cu 2 sali regulamentare si vor juca 3/2 etape; returul se va juca pe acelasi sistem sau cu etape saptamanale, daca evolutia pandemiei o va permite; Faza 2 se va juca play-off: 2/3, 3/5, 3/5; sunt prevazute si 3 sambete libere/tampon in 2021, pentru eventuale reprogramari din cauza COVID; LNBM incepe in 30 octombrie, cu primul turneu, turul urmand sa se termine in 10 ianuarie; returul incepe in 16 ianuarie si se termina in 05 mai. Faza 2, respectiv play-off: in perioada 09 mai- 16 iunie.
LNBF: se joaca cu serie unica, tur/retur si play-off. Faza 1, turul incepe cu turnee de 3 si 2 jocuri; toate cele 11/12 echipe vor veni intr-un oras, cu 2 sali regulamentare, si vor juca 3/2 etape; primul turneu din LNBF va fi programat in  22-24 noiembrie si va avea 3 jocuri; returul se va juca similar sau cu etape saptamanale, daca evolutia pandemiei o va permite, in perioada 09 ianuarie - 24 aprilie; Faza 2 se joaca play-off: 2/3 (2 jocuri legate la echipa mai bine clasata), 3/5, 3/5 (etapele duble fara zi de pauza) si se termina in 30 aprilie 2021, daca Sepsi se califica in grupele ELW, sau in 13 mai, daca Sepsi este eliminata din ELW.
In orice moment in care se vor permite jocuri pe etape sapatamanale sau, in cazul nefericit al unei suspendari temporare a activitatii competitionale, FRB va adapta sistemul si calendarul competitional.
Se aproba cu majoritate de voturi sistemul si calendarul competional pentru LNBM si LNBF.

2. Se aproba cu majoritate de voturi inscrierea echipelor CSM Alexandria si Universitatea Cluj-Napoca in Cupa Romaniei, feminin, editia 2020-2021.

3. Se aproba cu majoritate de voturi cuantumul baremului pentru arbitri/comisari, dupa cum urmeaza:
Masculin: 858 lei brut pentru arbitri / 646 lei brut pentru comisari
Feminin: 287 lei brut pentru arbitri / 216 lei brut pentru comisari

4. Se aproba cu majoritate de voturi afilierea provizorie la FRB a urmatoarelor structuri sportive:
- Asociatia Club Sportiv Templiers Academy Galati
- Asociatia Club Sportiv Magicball Academy Satu Mare

Parteneri