Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 19.03.2021

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a hotarat, in baza votului exprimat on-line de 11 membri, in perioada 18-19.03.2021, urmatoarele:


1. Se aproba, cu 11 voturi pentru, participarea lotului feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei in circuitul Women Series, in perioada mai – septembrie 2021.


2. Se aproba, cu 11 voturi pentru, planificarea pregatirii lotului feminin olimpic de baschet 3x3 al Romaniei in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


3. Se aproba, cu 11 voturi pentru, derogarea referitoare la acordul de joc al unor sportivi de perspectiva U15 (nascuti 2006) pentru echipa de seniori U-BT Cluj-Napoca, respectiv pentru sportivii Szentkuti Akos si Muresan Daniel. Mentionam ca sportivii juniori U18 care fac parte in prezent din echipa de seniori U-BT Cluj-Napoca vor participa saptamana viitoare la EuroLeague Adidas Next Generation Tournament de la Belgrad si nu vor putea evolua in cadrul T9 LNBM.


4. Se aproba, cu majoritate de voturi (9 pentru), inserarea in Regulamentul Specific al LNBF a informatilor detaliate legate de desfasurarea fazelor finale. In acest sens, se aproba urmatoarele:
- pentru play-off 1-8: se joaca 3 tururi, dupa sistemul 2/3, 3/5, 3/5, cu jocuri duble, fara pauza. In turul 1 se vor juca primele 2 jocuri la echipa mai bine clasata, in bula epidemiologica, gazda suportand toate cheltuielile de organizare. Al treilea joc, daca va fi necesar, se va juca la echipa mai slab clasata, in bula epidemiologica, gazdele suportand cheltuielile de organizare. In turul 2 si 3, se vor juca primele 2 jocuri la echipa mai bine clasata, in bula epidemiologica, urmate de alte 2 jocuri, daca este necesar, la echipa mai slab clasata, iar meciul decisiv, daca este cazul, va avea loc pe terenul echipei mai bine clasata. Pentru locurile 5-8 se joaca 2 tururi de 2/3 meciuri, la fel ca in turul 1 de play-off;
- pentru play-out 9-12: se joaca 2 tururi de 2/3 meciuri, la fel ca in turul 1 de play-off;


5. Se aproba, cu 11 voturi pentru, afilierea provizorie la FRB a structurii sportive ACS Vikings Basketball Academy Iasi.

Parteneri