Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 19.05.2020

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet s-a desfasurat in data de 19.05.2020, in regim de videoconferinta, cu prezenta a 14 membri ai Consiliului Director. In calitate de invitat a participat la sedinta juristul FRB, dl. Doru Toma.

In cadrul sedintei Consiliului Director au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Se aproba cu unanimitate de voturi ca Adunarea Generala ordinara a FRB pe anul 2020 sa fie convocata pentru data de 13 iulie 2020, ora 10, la sediul FRB, avand urmatoarea ordine de zi:
- Raportul de activitate al FRB pe anul 2019
- Bilantul financiar-contabil pe 2019
- Raportul Comisiei de Cenzori  si al firmei de audit                                                 
- Planul anual de activitate pe 2020                                                                           
- Bugetul de venituri si cheltuieli 2020                                                                          
- Afilieri definitive si dezafilieri
- Diverse


2. Presedintele FRB prezinta o informare despre activitatea lotului national olimpic feminin de 3x3 iar antrenorul federal prezinta planul de pregatire centralizata al acestuia pentru luna iunie. Urmare a discutiilor din cadrul Consiliului Director, planul de pregatire a lotului feminin olimpic de baschet 3x3 va fi revizuit.


3. Se aproba cu 13 voturi „pentru” si o abtinere modificarea Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Nationale de juniori.
Astfel, toate Campionatele Nationale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 si U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual inlocuirea, cf. clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile urmatoare). Avand in vedere restrictiile referitoare la evenimentele sportive desfasurate in salile de sport, exista posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori si pe terenuri in aer liber. In conditiile in care reglementarile legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Nationale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfasura in luna august 2020.


4. Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea CN U12 si a Festivalului de baby si minibaschet, editia 2020, la sfarsit de august si inceput de septembrie, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.


5. Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea, in luna august, a Ligii de vara LNB – atat la masculin, cat si la feminin, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Competitiile nu au caracter obligatoriu si se vor desfasura doar cu participarea jucatorilor romani.


6. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea de dizolvare a Comitetului pentru Situatii de Urgenta din cadrul FRB, care a functionat pe durata starii de urgenta instituita prin decret al Presedintelui Romaniei.


7. Consiliul Director constata imposibilitatea continuarii Ligii Nationale de Baschet (masculin si feminin) si a Ligii I, din cauza pandemiei de Covid – 19, si dispune cu unanimitate de voturi incetarea sezonului competitional 2019-2020 al LNBM, LNBF si Liga I, cu clasamentele in vigoare la data suspendarii competitiilor de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta, din 12 martie 2020, fara decernarea titlurilor de campioana nationala. Prezenta decizie intra in vigoare incepand cu data de 22 mai 2020, acordand astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF si Liga I, posibilitatea de a-si rezolva in aceasta perioada toate aspectele organizatorice.


8. Consiliul Director recomanda tuturor cluburilor participante in LNBM, LNBF si Liga I sa negocieze incheierea amiabila a tuturor contractelor cu participantii la activitatea sportiva, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

Parteneri