Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 21.12.2021 si 23.12.2021

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, si intrunit in data de 21.11.2021, intr-un format mixt din cauza restrictiilor din perioada pandemiei, cu prezenta a 12 membri (fizic la sediul FRB au fost 5 membri si alti 7 membri au participat on-line pe platforma zoom) si a reprezentantului MTS, doamna Ana Maria Sintie, a adoptat urmatoarele decizii:

1. Aprobarea Ordinii de zi transmise prin convocatorul de sedinta in data de 13.12.2021.

2. Presedintele Emilia Carmen Tocala a prezentat Raportul de final de an al actiunilor FRB, cu planul de activitate modificat prin decizie de Comitet Executiv in data de 06.12.2021 si transmis catre Ministerul Sportului. Bugetul estimativ pentru actiunile din decembrie 2021 a fost de 340.000 de lei.

3. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor catre Ministerul Sportului si Compania Nationala de Investitii pentru transferarea terenului aferent construirii Proiectului Arena de Baschet din Bucuresti.

4. Se aproba cu unanimitate de voturi infiintarea “Academiei Nationale de Baschet – Aurel si Teodora Predescu”

5. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor catre FIBA pentru infiintarea Centrului International de Pregatire U15 in municipiul Tulcea.

6. Informare a presedintelui Emilia Carmen Tocala asupra situatiei proceselor in care este implicata Federatia Romana de Baschet. Se aproba cu unanimitate de voturi introducerea in noul Statut FRB a prevederilor Art. 9.5 din Statutul FIBA.

7. In urmatoarele zile va fi transmis pe mail membrilor Consiliului Director spre analiza si aprobare Proiectul pentru Bugetul de venituri si cheltuieli al FRB pentru 2022, urmand ca dupa aprobarea Consiliului Director sa fie depus la Ministerul Sportului.

8. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea Colegiilor Reunite de Arbitri si Comisari ca Mate Stretea si Cristian Trofim sa participe la stagiul de candidati pentru arbitrii FIBA iar Fabiana Nitu Martinescu sa devina instructor national.

9. Consiliul Director a fost informat despre Decizia Comisiei de Disciplina si Etica Sportiva in cazul meciului de la CN U16, masculin, dintre echipele ACS ID Ingerii Baniei Craiova si ABC Lynx Ploiesti. Decizia poate fi atacata la Comisia de Apel, care este formata conform deciziilor anterioare ale Consiliului Director din Bogdan Tohaneanu (presedinte) si membrii Rodica Purda, Sabin Gherdan, Ovidiu George Mihet si Razvan Socoteanu. **

10. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a structurii sportive Clubul Sportiv Activ Prahova Ploiesti.

11. Se aproba cu unanimitate de voturi inserarea in Regulamentul Comisiei de Disciplina si Etica Sportiva, precum si in regulamentele specific, a urmatoarei prevederi: “In cazul jocurilor reprogramate, indiferent de motiv, din ratiuni de fair-play, echipele participante vor respecta componenta tabelelor oficiale cu jucatorii cu drept de joc de la data jocului programat initial.”


** Urmare a corespondentei din data de 23.12.2021, la care au raspuns prin intermediul e-mail un numar de 12 membrii ai Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, intrunindu-se astfel cvorumul statutar, se adopta urmatoarea decizie:

1. Valideaza cu unanimitate de voturi decizia Comisiei Centrale de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, din data de 20.12.2021, referitoare la meciul dintre echipele ACS ID Ingerii Baniei Craiova si ABC Lynx Ploiesti din cadrul CN U16, masculin, sezonul 2021-2022.

* Totodata, urmare a corespondentei din data de 22 si 23.12.2021, la care au raspuns prin intermediul e-mail un numar de 11 membrii ai Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, intrunindu-se astfel cvorumul statutar, se adopta urmatoarea decizie:

1. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea presedintelui FRB Emilia Carmen TOCALA de a se acorda al 13-lea salariu intregului personal salariat al Federatiei Romane de Baschet.

Parteneri