Foto

Drapelul Romaniei s-a inaltat oficial la Chengdu!

Delegatia Romaniei a participat in aceasta dupa-amiaza la Ceremonia de Bun Venit, dedicata de organizatori natiunilor participante la Jocurile Mondiale Universitare FISU - Chengdu 2021.

La acest prim eveniment, delegatia tarii noastre a fost formata din 33 de persoane, dintre care 30 de reprezentanti ai baschetului: sportivii Bobe Nicolescu, Lucas Tohatan, Georges Darwiche, Robin Mandisodza, Tudor Fometescu, Alexandre Maticiuc, Stefan Grasu, Luca Colceag, Emanuel Cate, Edward Petrescu, Ionut Berceanu, David Stan, Ecaterina Armanu, Kincso Kelemen, Stefania Catinean, Rebecca Lipovan, Catalina Craciunescu, Teodora Manea, Ana Ion, Alexandra Steiner, Bianca Nan, Antonia Alexe, Nicolett Orban, insotiti de antrenorii Dan Calancea, Dan Ioan, Alina Serban si Catalin Stefanescu, stafful medical format din Laura Muntean (doctor), Rudi Ivanoiu (kinetoterapeut) si oficialul Federatiei Romane de Baschet, Traian Racu. La ceremomnia desfasurata la Auditoriumul din cladirea Delegation Centre, situata in satul Universiadei, au mai participat reprezentantii gimnasticii ritmice din tara noastra Andreea Verdes (sportiv) si Catalina Radu (antrenor), precum si conducatorul delegatiei Romaniei la Chengdu 2021, Doru Costica.

Dupa un spectacol traditional chinez, plin de culoare si energie, sustinut de micuti dansatori din Chengdu, pe scena a urcat conducatorul FISU Games Village, care a urat bun venit tarii noastre la Jocurile Mondiale Universitare. In perioada alocata tarii noastre, in Auditorium au mai fost invitate alte trei natiuni participante: Irak, Madagascar si Spania.

A urmat momentul principal, ridicarea oficiala a steagului Romaniei pe catargul de la Chengdu, pe acordurile imnului oficial al FISU, "Gaudeamus Igitur".

Nationala feminina intra prima in competitie

In zorii zilei de 28 iulie, la ora 5:00 (ora Romaniei), Acvilele vor juca impotriva Braziliei, la Qingshuihe Campus Gymnasium,University of Electronic Science and Technology of China, o arena de 3000 de locuri. Meciul va conta pentru Grupa C a turneului feminin, acolo unde Romania va infrunta si Finlanda, pe 29 iulie, de la ora Romaniei 10:00.

Baietii vor intra in competitie tot sambata. De la ora Romaniei 6:00, Vulturii vor intalni Mongolia, in Grupa B. Urmatoarele meciuri ale tricolorilor sunt programate pe 30 iulie (ora 6:00) vs Argentina si 31 iulie (ora 14:30) vs Africa de Sud.

Emanuel Cate va fi portdrapelul Romaniei la Ceremonia de Deschidere

Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Mondiale Universitare Chengdu 2021 are loc pe 28 iulie, de la ora Romaniei 15:00, iar Emanuel Cățe va fi portdrapelul tarii noastre. La grandiosul eveniment si-a anuntat prezenta si presedintele Chinei, Xi Jinping.

Evenimentul poate fi urmarit in Romania online pe site-ul FISU.tv sau pe aplicatia online Eurosport.

De asemenea, organizatorii au anuntat ca majoritatea evenimentelor sportive de la Chengdu se pot urmari live pe site-ul sau aplicatia de smartphone FISU.tv

Parteneri