Foto

Echipele nationale de baschet 3x3 incep vineri Jocurile Europene de la Minsk

Cu un an inainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman se afla inaintea unei noi provocari: a doua editie a Jocurilor Europene, o competitie oarecum similara Olimpiadei de vara, dar care se adreseaza doar tarilor de pe "Batranul Continent" si care programeaza intreceri intr-un numar mai mic de discipline sportive decat in cazul Jocurilor Olimpice. 

Daca in cazul Olimpiadei de la Tokyo, baschetul romanesc 3x3 doar spera la o calificare, la Jocurile Europene Romania se afla deja la a doua participare.

Prima editie a Jocurilor Europene a avut loc la Baku, in 2015, iar nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei s-au oprit atunci in optimile de finala.

 

Vulturii si Acvilele au ajuns la Minsk

La Minsk 2019, Romania este reprezentata la disciplina Baschet 3x3 de urmatorii sportivi: Radu Paliciuc, Baris Aktas, Bogdan Sandu si Victor Petrache - antrenati de Mihai Vacarescu (la masculin), respectiv Elisabeth Pavel, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazar si Ruxi Chis - antrenor Carmin Popa (la feminin). Pe langa acestia, din delegatia noastra mai face parte si kinetoterapeutul Robert Bunea.

Dupa ceremonia de prezentare a intregii delegatii a Romaniei, de pe 17 iunie, de la Izvorani, baschetbalistii tricolori au zburat spre Minsk, acolo unde au inceput deja antrenamentele. Atat baietii, cat si fetele, vor debuta in competitie vineri 21 iunie.

 

Iata programul complet al Romaniei la Minsk 2019, in faza grupelor:

21 iunie, ora 9:00 Romania - Germania (feminin)

21 iunie, ora 15:15 Romania - Polonia (masculin)

22 iunie, ora 11:00 Cehia - Romania (feminin)

22 iunie, ora 13:15 Romania - Ungaria (feminin)

22 iunie, ora 16:25 Romania - Andorra (masculin)

22 iunie, ora 18:15 Serbia - Romania (masculin)

 

Primele doua echipe clasate in fiecare din cele 4 grupe (atat la masculin, cat si la feminin) se vor califica pentru sferturile de finala.

Parteneri