Foto

FIBA Europe Cup: Oradea cedeaza la limita, Sibiul - surprins pe teren propriu

Pasi gresiti pentru reprezentantele Romaniei in prima etapa a sezonului regulat din FIBA Europe Cup.

In Sala Transilvania, BC CSU Sibiu a facut o prima repriza ezitanta in fata scotienilor de la Caledonia Gladiators. Sfertul 2 a fost un cosmar pentru sibieni, care au intrat la cabine cu un dezavantaj de 18 puncte. Diferenta a crescut pana la 22 de puncte, insa apoi elevii lui Tomas Rinkevicius au avut o tresarire de orgoliu si au reusit sa revina in joc, demarand o cursa de urmarire a adversarilor. Din pacate, britanicii au rezistat si, dupa un sfert al treilea galben-albastru, si-au impus din nou jocul colectiv foarte bun si au transat partida la o diferenta de 12 puncte: 80-68 (15-14, 26-9, 14-26, 25-19).

In Oradea Arena, scenariul a fost, cumva, pe dos. Vicecampionii de la CSM au condus la pauza, castigand fiecare din sferturile 1 si 2. Din pacate, sfertul al treilea a fost un dezastru si, in ciuda adjudecarii ultimei perioade, Oradea nu a reusit sa recupereze dezavantajul inregistrat pe tabela la ultima pauza. Adversarii slovaci de la Patriot Levice s-au impus cu 93-91 (25-28, 21-23, 33-19, 14-21).

Saptamana viitoare, pe 25 octombrie, in urmatoarea etapa din FIBA Europe Cup, ambele formatii romanesti joaca in deplasare: CSM Oradea - pe terenul finlandezilor de la Kataja Basket (Grupa J, ora 18:30), in vreme ce BC CSU Sibiu va ajunge in Spania, pentru a se duela in Grupa B cu Surne Bilbao Basket (ora 21:00)

Parteneri