Foto

Finala nationala a sezonului outdoor 3x3 are loc in acest week-end in Bucuresti

In perioada 2-4 septembrie, platoul Universitatii Nationale de Aparare Carol I, Sector 5, din Bucuresti (Zona Piata Eroilor – Cotroceni) va gazdui finala circuitului national de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, care reuneste cei mai valorosi jucatori in urma celor patru etape disputate pana acum in acest sezon. Evenimentul organizat de Sport Arena Streetbal face parte din calendarul Federatiei Romane de Baschet al intrecerilor nationale outdoor 3x3, fiind ultima competitie nationala care inchide sezonul 2021-2022. Totodata, finala SAS are si o miza speciala la categoria Open Masculin, campioana urmand sa reprezinte Romania in FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial profesionist.
Conform regulamentului, echipele participante la faza finala 2022 vor fi alcatuite astfel:
- cel putin doi jucatori eligibili (din clasamentul SAS)
- maxim doi invitati (jucatori care nu se afla in clasament).

Tabloul Finalei Sport Arena Streetball 2022 cuprinde 66 de echipe alcatuite din jucatori eligibili pentru a participa la finala in urma rezultatelor obtinute de-a lungul sezonului, in vreme ce alte 36 de echipe au sansa de a ajunge direct sau prin intermediul unui turneu de calificare pe tabloul principal al fazei finale.

In afara echipelor care au obtinut calificare directa, incepand de luni, 29.08.2022, de la ora 15:00, s-au deschis si inscrierile la liber  - AICI

Astfel, pentru categoriile Open, U21, U18 si U16 masculin, un total de maxim 48 de echipe (12 la fiecare categorie) vor participa la un turneu de calificare pentru tabloul principal, meciurile fiind programate sa se desfasoare vineri si sambata, respectiv in 2 si 3 septembrie.

Pentru toate celelalte categorii, echipele inscrise la liber vor completa direct tabloul principal, in functie de numarul limita admis pentru fiecare categorie.

Meciurile finalei SAS 2022 se vor disputa incepand din 3 septembrie, iar categoriile U10, U12 si U14 vor avea meciuri doar in data de 4 septembrie.

Mai multe detalii  - AICI

Parteneri