Foto

Foaie de scor digitala, in ligile nationale

Federatia Romana de Baschet impreuna cu FIBA si Genius Sports au finalizat implementarea foii de joc/scor electronice (Digital Scoresheet - DSS) in ligile nationale de baschet (masculin si feminin), procesul urmand sa fie extins la toate competitiile baschetbalistice din Romania, acesta fiind un obiectiv anuntat in proiectul FIBA PLUS Strategy, ca parte a Strategiei FRB de dezvoltare a activității baschetbalistice din România pentru perioada 2022-2032.

Astfel, din acest weekend, la toate meciurile din LNBM Getica 95 si LNBF Getica 95 scorul va fi tinut prin intermediul noii platforme digitale DSS.

Digital Scoresheet (DSS) este o aplicație Windows dezvoltată de FIBA, care înlocuiește tradiționala foaie de scor pe hârtie. Software-ul este deja folosit in competitiile internationale FIBA si implementat in competitiile interne de anumite federatii nationale.

Printre avantajele foii de joc digitale, enumeram:

- Configurarea jocului integrată cu FIBA Live Stats (echipe, liste, jocuri disponibile automat pentru toate echipele organizatoare – nu este nevoie să fie introduse manual, de exemplu, numele jucătorilor)
- Portal de administrare pentru gestionarea conectărilor echipei
- Corecțiile pot fi făcute cu ușurință în orice moment în timpul unui joc
- Foaie de scor curată și ușor de citit, disponibilă în format pdf

Operarea foii de scor digitale va fi efectuata de scorerul fiecarui meci, oficialii de joc de pe intreg teritoriul Romaniei fiind instruiti deja de catre Departamentul Arbitri din cadrul Federatiei Romane de Baschet pentru utilizarea programului.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet multumeste pentru cooperare echipelor participante in ligile nationale. Suntem bucurosi sa impartasim cu cluburile afiliate acest nou pas pe care il facem impreuna catre modernizarea si eficientizarea baschetului romanesc.

Parteneri