Foto

FRB a devenit partener in proiectele sociale ale Asociatiei Cetatea Voluntarilor Arad

Federatia Romana de Baschet si Cetatea Voluntarilor Arad au lansat, astazi, un parteneriat important, care are ca scop sprijinirea tuturor copiilor din comunitatea aradeana, si nu numai, care isi doresc sa practice sportul. Lansarea a avut loc in aceasta dimineata, cu ocazia unei conferinte de presa organizata la Vechiul Cazinou din Arad, Federatia Romana de Baschet fiind reprezentata la eveniment de presedintele Emilia-Carmen Tocala si de secretarul general-adjunct Svetlana Simion.

Doua dintre proiectele sociale care vor fi realizate in prima parte a acestui an, ambele cu o importanta componenta sportiva, vor beneficia si de sustinerea mai multor sponsori, dar si de sprijinul oferit de FCC Baschet Arad si CSU Aurel Vlaicu Arad, partenere la echipa locala de baschet feminin care activeaza cu succes in LNBF. Primul dintre proiecte prevede realizarea unei crese sportive in cadrul Gradinitei cu Program Prelungit 14 din municipiul Arad, proiectul inovator presupunand amenajarea unei sali de sport, cu echipamente specifice pentru practicarea de exercitii adaptate copiilor anteprescolari. Cel de-al doilea proiect se refera la reabilitarea integrala a salii de sport din satul Nadas, sala care deserveste peste 200 de copii din patru sate apartinatoare comunei Taut din judetul Arad.

„Viata este miscare, ea incepe chiar cu miscarea intrauterina. Noi avem deja programe in gradinite deoarece avem nevoie de performante. Performanta inseamna sa-ti depasesti propriile limite, dar limitele nu exista atunci cand ai suflet. Ne-am implicat in a oferi acestor copii posibilitatea de a face sport si prin asta vom ajuta inima lor, vom ajuta creierul lor si ii vom ajuta sa fie pregatiti pentru viata. Baschetul te invata echilibrul, te invata ca atunci cand ai mingea trebuie sa i-o dai si colegului tau si te mai invata, prin inaltimea la care este ridicat cosul, sa tintesti sus. Rolul sportului este unul social, dovada fiind faptul ca in jurul acestui proiect s-a unit intreaga comunitate aradeana, voluntari, cluburi sportive, mediu academic, mediul financiar, politicieni, administratie locala si sper sa ramaneti la fel de uniti in toate proiectele, inclusiv cele pentru sportul aradean“, a declarat presedintele FRB, care a avut surpriza sa afle ca sala de sport din Nadas ii va purta numele, conform hotararii Consiliului Local.


La randul sau, presedintele clubului FCC Baschet Arad, Marcel Urban, a destainuit cateva detalii din frumoasa poveste referitoare la implicarea baschetului romanesc in aceste proiecte sociale. „Atunci cand FRB a organizat Cupa Romaniei de Baschet 3×3 anul trecut s-a decis ca fiecare echipa sa prezinte o cauza sociala pentru care sa joace in competitie, in premiera fiind alocate premii pentru participante. Majoritatea echipelor au decis sa sustina un copil bolnav sau o familie nevoiasa iar noi am vrut sa venim cu ceva mai deosebit. Anamaria Popa si Cetatea Voluntarilor ne-au prezentat cazul salii de sport din Nadas si am decis sa sustinem acest proiect. Din pacate, n-am reusit sa ne calificam in faza echipelor care au fost premiate cu bani care sa sustina proiectul social ales, fapt care chiar le-a intristat pe sportive. Anamaria a decis sa mergem mai departe cu acest proiect, sa cautam sprijin in comunitate si ma bucur nespus ca Federatia Romana de Baschet a devenit partener important, urmand sa contribuie anual cu toate echipamentele si dotarile pe care le va avea aceasta sala”, a mentionat Marcel Urban.

Asociatia Cetatea Voluntarilor este implicata in mai multe proiecte ale comunitatii locale iar presedintele Anamaria Popa este omul potrivit atunci cand sportul doreste ofere sprijin comunitatii locale. ”Ideea cu cresa sportiva ne-au dat-o cei de la Fundatia Ion Tiriac, dar nimeni n-a reusit sa o puna in practica in Romania pana acum. Noi am reusit pentru ca a venit alaturi de noi Federatia Romana de Baschet, va veni si Federatia Romana de Gimnastica. La Nadas initial s-a vorbit de renovarea unui tavan, dar ne-am dat seama ca este nevoie de mult mai mult. Va fi pentru prima data in aproape 80 de ani cand copiii vor face sport intr-o sala care va fi extraordinar de frumoasa, bine dotata si bine gandita. Nu doar elevii scolii se vor folosi de sala ci toti tinerii din comuna. Va fi deschisa non-stop, incurajandu-i astfel sa faca sport. Evident nu puteam fara sprijinul companiilor private care ne-au oferit finantare. Cele doua proiecte ne aduc foarte multe zambete pentru ca noi muncim pentru Aradul nostru. Acest sprijin primit din partea acestor parteneri aduce rezultate reale de care Aradul are mare nevoie”, a subliniat Anamaria Popa.

Parteneri