Foto

Germania, Georgia, Italia si Cehia vor gazdui EuroBasket 2021

Astazi, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Munchen, presedintele FIBA Europe, Turgay Demirel, a anuntat gazedele FIBA EuroBasket 2021. Pastrand deja o traditie, forul international a decis din nou sa mearga pe mana mai multor tari pentru organizarea competitiei continentale ce va avea loc peste doi ani, astfel ca, cea de-a 41-a editie a Campionatului European de baschet masculin va fi gazduita de Germania, Cehia, Georgia si Italia.

Conform anuntului presedintelui FIBA Europe, Germania va gazdui atat faza grupelor, cat si faza finalelor, in vreme ce Georgia, Italia si Cehia vor gazdui meciurile din faza grupelor.

Mentionam faptul ca, in cursa pentru stabilirea gazdelor FIBA EuroBasket 2021 au fost pastrate sapte candidaturi – Estonia, Cehia, Germania, Ungaria, Slovenia, Italia si Georgia, iar in urma analizarii dosarelor de organizare au fost declarate castigatoare cele patru tari enumerate mai sus. Astfel, pentru a treia oara consecutiv, patru tari vor gazdui FIBA EuroBasket 2021, dupa ce FIBA EuroBasket 2015 a avut loc in Franta, Croatia, Germania si Letonia, iar doi ani mai tarziu, FIBA EuroBasket 2017 s-a desfasurat in Turcia, Finalnda, Israel si Romania, tara noastra fiind co-organizatoare a competitiei continentale pentru prima data in istorie.

Dar iata si orasele in care se vor desfasura meciurile din cadrul FIBA EuroBasket 2021: Koln si Berlin (Germania), Praga (Cehia), Tbilisi (Georgia) si Milano (Italia).

Tot astazi, la Munchen, presedintele FIBA Europe, Turgay Demirel, a anuntat si gazdele pentru cea de-a XXXVIII-a editie a Campionatelor Europene de baschet feminin, in cursa fiind patru tari: Franta, Suedia, Ucraina si Spania.

Tinand cont de dosarele de candidatura si de experienta organizatorica, Franta si Spania au fost declarate castigatoare, urmand sa gazduiasca impreuna FIBA EuroBasket Women's 2021.

 

Parteneri