Foto

Incepe programul PerformBaschet 2021

Federatia Romana de Baschet va relua programul national PerformBaschet, proiect ce are ca obiectiv descoperirea si selectarea de timpurie a viitorilor componenti ai loturilor nationale.

Tinand cont de conditiile actuale ce limiteaza desfasurarea activitatii, in acest an programul se va adresa doar generatiei 2007.

Prima actiune, in weekendul 4-6 iunie

Programul activitatilor din acest an a fost imparit in trei faze, dupa cum urmeaza:

Faza 1 - selectarea jucatorilor/jucatoarelor din generatia 2007 care nu participa la turneul final U14 sau nu s-au inscris in actuala editie de campionat national

Actiunea va avea loc intre 4 si 6 iunie 2021, atunci cand Federatia Romana de Baschet va organiza un stagiu de pregatire si selectie pentru 24 de baieti si 24 de fete din generatia 2007. Acesti jucatori vor fi alesi de catre Colegiul Central al Antrenorilor, in urma propunerilor facute de antrenori pana la data de 28 mai 2021, prin e-mail, la adresa cca@frbaschet.ro

Antrenorii vor trebui sa trimita la aceasta adresa fisa-tip (poate fi descarcata de AICI) completata cu detaliile aferente fiecarui sportiv pe care il propun. Va reamintim, conditia esentiala este ca sportivii propusi sa nu participe la Turneul final al Campionatului National de juniori U14, masculin si feminin (pot fi sportivi nascuti in anul 2007 care participa in campionatul national la categorii mai mari de varsta)

Faza 2 - selectarea jucatorilor care participa la Turneul Final al Campionatului National de juniori U14 (masculin si feminin)

Aceasta selectie va avea loc la cele doua turnee finale ale Campionatului National U14 (masculin si feminin). Federatia Romana de Baschet va avea delegati la aceste turnee antrenori dedicati selectiei din cadrul Programului National PerformBaschet.

Faza 3 - stagiu de pregatire cu sportivii selectati in fazele anterioare

Actiunea va fi organizata in aceasta vara/toamna, in acord cu programul international FIBA Europe YDF (Youth Development Fund). La stagiul de pregatire vor fi convocati aproximativ 20 de jucatori si 20 de jucatoare, propusi de Colegiul Central al Antrenorilor dupa evaluarea sportivilor din cele doua faze anterioare de selectie. La finalul perioadei de pregatire, in functie de calendarul international YDF, se vizeaza si participarea la un turneu international.

Testarile COVID - suportate de Federatia Romana de Baschet

Dupa expirarea termenului-limita pana la care antrenorii pot trimite propuneri de jucatori (28 mai 2021), Colegiul Central al Antrenorilor va decide lista celor 24 de baieti si 24 de fete invitati la selectie. Lista cu sportivii selectati va fi publicata pe site-ul frbaschet.ro, impreuna cu detalii despre locatia stabilita pentru stagiul de pregatire si selectie.

Pe 4 iunie, sportivii se vor prezenta direct la sala de sport din localitatea aleasa de FRB pentru stagiu, vor trece prin triajul epidemiologic si fiecare va prezenta rezultatul negativ la testul rapid COVID realizat cu 48 de ore inainte de plecarea spre locatie. Testarile vor fi decontate de catre FRB. Dupa triaj, jucatorii se vor pregati de activitatea practica, urmand sa efectueze un antrenament. Dupa sedinta de pregatire, sportivii se vor caza si vor cina.
Pe 5 iunie vor fi organizate doua sesiuni de antrenamente (dimineata si dupa-amiaza)
Pe 6 iunie, sportivii vor avea programat un antrenament, dimineata, urmand ca dupa masa sa se plece catre localitatile de provenienta.

Transportul sportivilor din localitatile de domiciliu spre locatia aleasa pentru pregatire, precum si returul, intra in sarcina clubului de provenienta. Acesta se angajeaza sa efectueze transportul in conditii de maxima siguranta, precum si respectand toate normele sanitare in vigoare.

La randul ei, Federatia Romana de Baschet se angajeaza sa organizeze aceasta activitate de selectie in conformitate cu normele sanitare in vigoare si respectand toate conditiile prevazute in ordinul comun al Ministerului Tineretului si Sportului si al Ministerului Sanatatii.

Parteneri