Foto

Kristopher Jameill Richard a depus juramantul de credinta pentru Romania

Astazi, la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Bucuresti, baschetbalistul Kristopher Jameill Richard a depus juramantul de credinta fata de Romania. Astfel, Kris Richard devine cel de-al treilea american naturalizat de baschetul autohton, dupa Ashley Janeen Walker, in 2016, si colegul sau de la CSM CSU Oradea, Giordan Lee Watson, in 2017.

 

Prin dobandirea statutului de cetatean roman cu drepturi depline, Kris Richard devine eligibil sa joace pentru echipa nationala a Romaniei in urmatoarele meciuri din calificarile pentru EuroBasket 2020, selectionerul Tudor Costescu avand acum la dispozitie doua optiuni pentru o singura pozitie de jucator naturalizat, conform regulilor FIBA.


Americanul Kristopher Jameill Richard a dobandit in aceasta toamna statutul de cetatean al Romaniei prin Hotarare de Guvern: “In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei republicata si dispozitiilor art. 13 alin. 1 coroborat cu art. 8 din Legea nr. 21/1991 – Legea cetateniei romane, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Guvernul Romaniei adopta urmatoarea hotarare: Se acorda cetatenia romana domnului Richard Kristopher Jameill, cetatean american, nascut la data de 01.03.1989, in localitatea Jefferson, Statele Unite ale Americii, avand domiciliul actual in Statele Unite ale Americii, localitatea Beaumont, statul Texas, cu stabilirea domiciliului in strainatate.”
In varsta de 30 ani, Kris Richard a cucerit titlul de campion al Romaniei de doua ori consecutiv, in 2018 si 2019, jucand sub culorile CSM CSU Oradea.


Imediat dupa depunerea juramantului de credinta pentru Romania, Kris Richard a declarat in exclusivitate pentru frbaschet.ro: “Este o mare onoare si mandrie ca pot reprezenta Romania si ca pot de acum sa evoluez pentru echipa nationala. Voi da totul pentru echipa nationala si imi propun sa castig sub tricolor cat mai multe meciuri.

La randul sau, presedintele FRB, Horia Paun, prezent la ceremonia de astazi, a punctat: “Fara indoiala este un pas inainte pentru echipa nationala. Kris este un jucator polivalent, care si-a dovedit valoarea si seriozitatea in meciurile in care a evoluat sub culorile echipei CSM CSU Oradea atat in cupele europene, cat si in intrecerile interne.

Parteneri