Foto

Legendarul Pini Gershon a fost lector la Clinicul National al Antrenorilor de Baschet din Capitala

Arena de Baschet din Capitala a gazduit in perioada 7-8 noiembrie cursurile Clinicului National al Antrenorilor de Baschet, obligatorii pentru validarea vizei anuale pentru antrenorii posesori ai Licentelor AA si A, dar si pentru antrenorii care nu au participat la clinicul de la Ploiesti si au primit viza provizorie pe Licenta detinuta (C, B, A).

Stagiul de perfectionare a antrenorilor de baschet s-a bucurat si de prezenta unui tehnician de renume mondial, Pini Gershon, un antrenor care are un palmares impresionant, fiind dublu castigator al EuroLeague cu celebra echipa israeliana Maccabi Tel-Aviv (2004 si 2005), castigator al FIBA SuproLeague in 2001, fost selectioner al nationalei Bulgariei (s-a calificat la Eurobasket 2009), precum si actualul manager al echipelor nationale ale Israelului. Celebrul tehnician mai are la activ si 16 trofee cucerite in competitiile interne, fiind de opt ori castigator al Israel SuperLeague si de opt ori castigator al Israel State Cup, majoritatea cu aceeasi Maccabi Tel-Aviv. In 2005 a fost declarat antrenorul anului in EuroLeague iar trei ani mai tarziu a fost inclus in ”50 Greatest EuroLeague Contributors” ca antrenor. Raspunzand pozitiv invitatiei de a participa la Clinicul de la Bucuresti, Pini Gershon a dezvaluit in prelegerile sale cateva dintre secretele antrenoratului, tehnicianul israelian vorbind in prezenta unui auditoriu extrem de numeros, despre ”Jocul rapid”, dar si despre ”Cum sa pregatesti tinerii jucatori (16-20 de ani) pentru cel mai inalt nivel”, punand accent si pe tranzitia pe care o realizeaza un jucator junior spre echipa de seniori.

Totodata, in cadrul stagiului din Arena de Baschet au mai prezentat diverse teme Florin Nini, membru al Colegiului Central al Antrenorilor si absolvent al programului FIBA Europe Coaching Certificate, arbitrul international Marius Ciulin, participant la ultima editie Eurobasket 2022, Emil Kosztelnik, participant din partea FRB in programul de integritate in sport Swish+ implementat de FIBA, dar si Alexandru Marcu, preparator fizic si nutritionist sportiv.

Cursurile pot fi urmarite pe canalul oficial de youtube al Federatiei Romane de Baschet, fiind transmise in direct pe FRB TV.

Cursurile din 7 noiembrie - AICI

Cursurile din 8 noiembrie - AICI

Parteneri