Foto

LNBF incepe sambata la Targu Mures, evenimentul avand si o latura umanitara

Liga Nationala de Baschet Feminin debuteaza sambata la Targu Mures, sub forma unui turneu in care se vor juca toate partidele primei etape. Este pentru a doua oara in istorie cand Federatia Romana de Baschet organizeaza un turneu de deschidere pentru competitia nationala feminina, precedentul eveniment avand loc la Sibiu in 2011.

Pe 2 si 3 octombrie, Targu Mures se va transforma in capitala baschetului feminin romanesc, 12 echipe din totalul de 13 din LNBF urmand sa evolueze pe parchetul Salii Sporturilor. Evenimentul este organizat de către Federatia Romana de Baschet si BC Sirius Targu Mures, cu sprijinul Primariei Municipiului Targu Mures si al partenerilor Superbet, Banca Transilvania, Toyota Bucuresti Sud, Tissot si Ministerul Tineretului si Sportului. Partener media al evenimentului este TVR Cluj.

Patru meciuri transmise la televizor

Patru din cele sase jocuri ale primei etape vor fi transmise in direct de catre TVR Cluj, atat pe TV cat si pe propria pagina de Facebook. Toate partidele se vad live si pe canalul de YouTube FRB TV.

Programul LNBF Opening Tournament este urmatorul:

Sambata, 2 octombrie:

14:00 Sepsi SIC Sfantu Gheorghe – Triumf Botoșani (in direct pe FRB TV)
16:30 Phoenix CSU Simona Halep Constanta - Universitatea Cluj-Napoca (in direct pe TVR Cluj)
19:00 CSM Targoviste - BC Sirius Tg. Mures (in direct pe TVR Cluj)

Duminica, 3 octombrie:

13:00 Agronomia București – CSM Satu Mare (in direct pe FRB TV)
15:00 CSM Alexandria  - Rapid Bucuresti (in direct pe TVR Cluj)
17:30 FCC Baschet UAV Arad  - Olimpia CSU Brasov (in direct pe TVR Cluj)

Eveniment umanitar, sub egida Fundatiei Renasterea

inceputul de octombrie marcheaza, la nivel planetar, lupta impotriva cancerului de san. Baschetbalistele din Liga Nationala vor intra pe teren imbracate in culoarea roz, culoarea sperantei. Raspunzand indemnului Fundatiei Renasterea, baschetbalistele va invita si pe dumneavoastra sa va alaturati proiectului digital Race For The Cure Romania, cea mai mare cursa de alergare si plimbare din Europa, in vederea sustinerii sanatatii femeilor.

Fiecare inscriere pana pe 10 octombrie pe raceforthecure.eu este transformata de Fundatia Renasterea intr-un test medical oferit gratuit unei femei vulnerabile din Romania. Baschetbalistele Romaniei si fiecare dintre noi putem contribui astfel la combaterea cancerului in randul femeilor, prin prevenţie, stil de viaţa sanatos şi investigaţii medicale periodice.

Ne inscriem, alergam, ne plimbam si apoi postam poze si videoclipuri in social media cu #RFTC2021, #Renasterea2021 si aratam ca ne pasa de sanatatea femeilor din Romania!

 

RACE FOR THE CURE Romania este un proiect al Fundației Renasterea, susținut de Federatia Romana de Baschet, Liga Nationala de Baschet Feminin, Superbet Foundation, Banca Transilvania si Toyota Bucuresti Sud

Parteneri