Foto

Loturile nationale juvenile se antreneaza la Tg. Mures, Cluj-Napoca, Ploiesti, Targoviste si Bucuresti

Peste 150 de sportivi si sportive din intreaga tara au raspuns prezent la actiunile de pregatire centralizata organizate incepand de astazi de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului si FIBA YDF, la nivelul loturilor nationale juvenile (U14, U16 si U18) in municipiile Bucuresti, Tg. Mures, Cluj-Napoca, Targoviste si Ploiesti. Sub baghetele componentilor staff-urilor tehnice si supravegheati de reprezentantii FRB, juniorii selectionati sa faca parte din loturile largite ale echipelor nationale U14, U16 si U18 au inceput deja antrenamentele dupa o linie metodica unitara si vor ramane in cantonamente pana la finele anului.


Federatia Romana de Baschet continua strategia de a pregati centralizat loturile juvenile in cadrul unor actiuni lunare din Programul National de Selectie si Pregatire, prin care se doreste cresterea valorica a nationalelor care reprezinta baschetul romanesc in competitiile continentale. In acest sens, 173 de sportivi si sportive legitimati la cluburi din intreaga tara au fost convocati sa participe, incepand cu 20 decembrie, in cantonamentele de pregatire ale loturilor juvenile (U14, U16 si U18) gazduite de municipiile Bucuresti, Tg. Mures, Cluj-Napoca, Targoviste si Ploiesti. Totodata, ca o premiera, participantii la aceste stagii urmeaza sa petreaca in sanul familiei baschetului romanesc Sarabatoarea de Craciun, alaturi de colegii si antrenorii de la lot.

Astfel, sub baghetele componentilor staff-urilor tehnice nominalizati pentru fiecare categorie de varsta si supravegheati atent de reprezentantii FRB, tinerii baschetbalisti au inceput antrenamentele, dupa cum urmeaza:

La categoria U14, in cadrul unor actiuni derulate prin programul FIBA “Youth Development Foundation”, juniorii se pregatesc in municipiile Cluj-Napoca si Tg. Mures pana in 30 decembrie. La U14 masculin, cantonamentul de pregatire centralizata de la Cluj-Napoca se desfasoara sub coordonarea unui staff tehnic format din antrenorii Elena Florea (Laguna Bucuresti), Flavius Lapuste (U-BT Cluj-Napoca), Emil Stetca (Lucky Dragons Tg. Mures) si David Karsai (CSM CSU Oradea), iar din partea FRB participa antrenorul coordonator Claudiu Fometescu. La U14 feminin, actiunea de pregatire este gazduita de Tg. Mures, sub baghetele staff-ului tehnic format din antrenorii Florina Pora (Gladius Tg. Mures), Cristina Acea (CS Ciocan Cristina), Norbert Kovasch (CSS Sf. Gheorghe) si Alina Serban (Athletic Constanta), iar din partea FRB participa antrenorul coordonator Paula Misaila.La categoria U16, cantonamentul comun de pregatire este organizat in Bucuresti, la Arena de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului, antrenamentele fiind programate pentru perioada 20 decembrie – 3 ianuarie. La U16 masculin, pregatirea centralizata se deruleaza sub coordonarea antrenorilor Ionut Ivan (CSM Petrolul Ploiesti), Cristian Georgescu (CSU Stiinta Bucuresti) si Laura Nitulescu (BC Nitulescu Rm. Valcea), sprijiniti de preparatorul fizic Cezar Baragau, iar din partea FRB actiunea este supervizata de secretarul general adjunct Liviu Puicu. La U16 feminin, antrenamentele se desfasoara sub coordonarea staff-ului tehnic format din antrenorii Veronica Gavrila (CSS Bega Timisoara), Cristian Bondor (Valbon Arad) si Melania Kokovay (CSM Oradea), sprijiniti de preparatorul fizic Claudiu Ilina, iar din partea FRB participa directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu.La categoria U18, stagiile de pregatire se desfasoara cu sprijinul Ministerului Sportului, in municipiile Targoviste si Ploiesti, in perioada 20 decembrie - 4 ianuarie. La U18 feminin, la Ploiesti, sedintele de antrenament sunt coordonate de un staff tehnic format din antrenorii Loredana Munteanu (CSS-CSM Ploiesti) si Tudor Dumitrescu (NBS Cluj-Napoca), sprijiniti de preparatorul fizic Robert Munteanu, iar din partea FRB este prezent managerul general Catalin Burlacu. La U18 masculin, la Targoviste, pregatirea centralizata se desfasoara sub baghetele unui staff tehnic format din antrenorii Catalin Tanase (CSM Targoviste) si Catalin Stefanescu (CSM Galati), sprijiniti de preparatorul fizic Alexandru Marcu si fizioterapeutul Gheorghe Calinescu, iar din partea FRB participa antrenorul coordonator Ioan Constantin.


Toate cheltuielile de cazare si masa pentru participanti, precum si alte cheltuieli aferente bunei desfasurari a actiunilor, vor fi acoperite de catre Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului si YDF FIBA, iar apa necesara participantilor este asigurata prin Aqua Bilbor, producatorul brandului “Izvoarele Calimani”.
Pe intreaga durata a cantonamentelor de pregatire centralizata U14, U16 si U18 vor fi respectate de catre toti participantii normele legale de prevenire si combatere a virusului Sars Cov-2.

Sportivii convocati pentru actiunile de pregatire centralizata ale loturilor largite juvenile se regasesc in stirea publicata pe site-ul oficial FRB - AICI

Parteneri