Foto

Maciuca evidentiat de FIBA in topul tinerilor de impact din ultima fereastra de calificare la EuroBasket 2022

Desi campania din grupele de calificare la FIBA EuroBasket 2022 s-a incheiat pentru nationala masculina a Romaniei fara victorie in clasamentul Grupei A, unele prestatii ale Vulturilor impotriva fortelor continentale Spania, campioana mondiala en-titre, Polonia, sfert-finalista la ultima editie a World Cup 2019, si Israel, au fost apreciate atat de specialistii din tara, cat si de cei de peste hotare. Aprecieri care confirma faptul ca reconstructia echipei nationale este pe un drum bun, Vulturii avand evolutii deosebite in unele meciuri, in care au jucat de la egal la egal cu adversari mult mai bine cotati.

De altfel, la incheierea campaniei pentru EuroBasket 2022, unul dintre editorii FIBA, Marius Flachenecker, a realizat un top continental al evolutiilor unor tineri baschetbalisti, nascuti in 2000 sau mai tarziu, care au avut impact in ultima fereastra de calificare. Printre cei nominalizati in Top 10 se afla si tanarul Mihai Maciuca, legitimat la FC Arges Pitesti, care a avut o prestatie deosebita in “bula” de la Gliwice in meciurile cu Polonia si Israel. Analistul FIBA apreciaza ca dupa ce Mihai Maciuca a avut linii statistice foarte bune in turneele continentale de juniori efectiv a “luat foc” si la nivelul seniorilor in ultima fereastra din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. In varsta de 20 de ani, Maciuca s-a evidentiat la Gliwice atat ca un bun marcator de la distanta, cat si ca un jucator agil, care are incredere in capacitatile sale, reusind de multe ori sa “pedepseasca” apararile adverse. “Maciuca si-a dovedit calitatile de bun marcator si in Liga din Romania, unde in prezent are procentaje de 40,7% la aruncarile de trei puncte si 85,2% la aruncarile libere, iar acum si-a aratat talentele audientei internationale”, noteaza Marius Flachenecker, care a mai adaugat in finalul prezentarii ca extrema Vulturilor “nu s-a limitat doar la aruncari de la mare distanta, avand si actiuni de patrundere cu contact, cu multe finalizari frumoase”. Reamintim ca Mihai Maciuca a fost principalul marcator al Vulturilor in ambele meciuri disputate de nationala Romaniei la Gliwice cu Polonia si Israel, cu o medie statistica in 24,8 minute/joc in care a bifat 17 puncte, 3 recuperari si 2 interceptii, cu procentaje foarte bune. Maciuca a jucat in toate cele sase partide din Grupa A, adunand in 102 minute de joc o linie cu 40 de puncte, 12 recuperari, 3 pase decisive si 6 interceptii.    

In Top 10 al tinerilor cu evolutii notabile in cadrul celei de-a treia ferestre a calificarilor, Mihai Maciuca are o companie selecta, in care se regasesc pivotul Filip Petrusev (Serbia), Alperen Sengun (Turcia), Kenan Kamenjas (Bosnia&Hertegovina), Jeremy Sochan (Polonia), Henri Drell (Estonia), Keye van der Vuurst de Vries (Olanda), Alexander Balcerowski (Polonia), Matteo Spagnolo (Italia) si Konstantin Kostadinov (Bulgaria).

In finalul articolului publicat de fiba.basketball, mai sunt prezenti la categoria “mentiuni onorabile” alti sapte tineri baschetbalisti din Europa, printre care se afla un alt international roman, Marcu Badiu. Sportivul legitimat la CSO Voluntari a fost remarcat alaturi de Mikael Jantunen (Finlanda), Melwin Pantzar (Suedia), Giordano Bortolani (Italia), Yam Madar (Israel), Joel Parra (Spania) si Gabriele Procida (Italia).

Materialul publicat de fiba.basketball - AICI

Parteneri