Foto

Mesajul presedintelui FR Baschet, Carmen Tocala

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, s-a implicat în inițierea demersurilor pentru modificarea Ordinului Ministerului Educației nr. 4196/2020, care nu permitea participarea la "Olimpiada Națională a Sportului Școlar" a elevilor legitimați la o ramură de sport. După ce decizia injustă a fost modificată, președintele Federației Române de Baschet transmite public următorul mesaj:

"Salut decizia domnului Sorin Câmpeanu, ministru al Educației, comunicată inspectoratelor școlare județene, respectiv a Municipiului București prin care a fost modificat OME nr. 4196/2020 în care sportivii legitimați la cluburile de stat sau private nu aveau drept de joc în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, un ordin ce interpreta statutul de elev în mod incorect, am putea spune discriminatoriu.

Federația Română de Baschet a dorit, prin demersurile inițiate, ca toți sportivii legitimați la ramurile sportive e nu doar baschet - care muncesc în afara orelor de curs și aduc prestigiu localității sau țării lor, să nu mai fie limitați privind dreptul de a își reprezenta școala sau liceul lor ca elev.

Ordinul Ministerului Educației nr. 3394/16.03.2022 repune în drepturi toți elevii prin permiterea participării sportivilor legitimați la competițiile școlare, lucru care va aduce plus valoare competiției și mai ales o recunoaștere a muncii acestora în afara orelor de curs, exact ca și orice alt elev care lucrează în plus la altă materie din catalog.

Poate pentru unii nu contează diferența făcută în ultimii ani de zile între elev și sportiv legitimat, dar pe mine mă bucură nespus că am avut un partener de dialog care a înțeles situația dată și care a venit în susținerea tuturor elevilor.

Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor care au fost alături de demersul nostru privind această modificare, una care aduce cu sine premisele și încrederea că viitorul sportului românesc începe în școală".

Parteneri