Foto

Nationala masculina de baschet 3x3 a Romaniei se pregateste in Arena FRB

Componentii nationalei masculine de baschet 3x3 a Romaniei s-au reunit, marti, in Bucuresti, urmand sa efectueze un prim stagiu de pregatire centralizata pana in data 01.06.2021, atat in Arena de Baschet, cat si pe stadionul Lia Manoliu.

Pentru acest prim stagiu de pregatire al nationalei de baschet 3x3 a Romaniei au fost convocati opt sportivi - Cristian Mainea, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu, Stefan Birloveanu, Daniel Mainea, Christian Chitu, Iuri Fraseniuc si Filip Macavei, staff-ul tehnic fiind compus din Monica Sania-Nicolaescu (antrenor coordonator), Pop Catalin (preparator fizic) si Drilea Nicoleta (fizioterapeut).

Conform calendarului competitional, nationala Romaniei se afla pe lista de asteptare, pe pozitia a treia, pentru o posibila participare la FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament, evenimentul care asigura ultima echipa calificata la Jocurile Olimpice de la Tokyo urmand sa se desfasoare, in perioada 04-06.06.2021, la Debrecen.

Urmatoarea actiune de pregatire centralizata este programata pentru perioada 15-25.06.2021, tricolorii urmand sa participe la Constanta, la FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2021, in perioada 25-28.06.2021.

De mentionat ca, in conformitate cu prevederile legislative in vigoare privind prevenirea raspandirii COVID-19 si a protocoalelor medicale agreate de FRB si FIBA 3x3, programul competitional poate suferi modificari.

Parteneri