Foto

Nationala masculina de tineret a Romaniei se pregateste pentru FIBA U20 European Challengers 2021

Din cauza pandemiei COVID-19, care a facut imposibila desfasurarea competitiilor europene juvenile in formatul clasic cu un numar mare de participanti in 2020, dar si in 2021, FIBA a decis in urma cu o luna ca traditionalele intreceri continentale sa fie inlocuite cu FIBA European Youth Challengers. Noile intreceri derulate sub egida FIBA la toate categoriile de varsta de la nivelul juniorilor (U16, U18 si U20) vor reuni la start maximum sase echipe nationale, care se vor confrunta in bule epidemiologice organizate in diverse orase din Europa, iar stabilirea grupelor a fost realizata folosindu-se stilul serpentina in baza ierarhiilor europene anterioare.

Astfel, rand pe rand, nationalele juvenile ale Romaniei intra in focurile intrecerilor FIBA in aceasta vara, prima fiind selectionata feminina U20 pregatita de Dan Calancea, care s-a pregatit pana sambata la Targoviste si a plecat in aceasta dimineata spre Skopje (Macedonia de Nord) pentru a evolua din data de 14 iulie in cadrul Grupei E a FIBA U20 Womens European Challengers 2021. Cea de-a doua nationala tricolora care a inceput pregatirile pentru intrecerile europene este cea masculina U20, care se antreneaza tot la Targoviste, in perioada 08-18 iulie. Dupa ce a efectuat vizita medicala la INMS Bucuresti, lotul pregatit de antrenorul principal Florin Nini si-a stabilit cartierul general in Cetatea Chindiei si a inceput antrenamentele in Sala CSS Targoviste "Ioan Valerian". In pregatirea centralizata, coordonata de un staff format din Florin Nini (antrenor principal), Ionut Bascoveanu (antrenor secund), Cezar Baragau (preparator fizic) si Florian Nastase (maseur), se afla urmatorii 15 sportivi:

- Matei BODEA (Uni Baskets Paderborn - Germania)
- Mihnea BULIGESCU (Agronomia Bucuresti)
- Dragos AXINTE (FC Arges Pitesti)
- Vlad MARINAU (LPS Oradea - CSM CSU Oradea)
- Enzo VESCAN (LPS Oradea - CSM CSU Oradea)
- Robert LICURICI (SCM Craiova)
- Luca NASTRUT (LPS Oradea - CSM CSU Oradea)
- Luca VASILE (Rapid Bucuresti)
- Matei DORNEANU (CSU Stiinta Bucuresti)
- Luca COLCEAG (CSO Voluntari)
- Alexandru DUICA (CSS Targoviste)
- Toma LUNGOCI (U-BT Cluj-Napoca)
- Rares ARDELEAN (CSM Galati)
- Toni PAVEL (Artesania Bucuresti)
- Bogdan PENCIU (CSU Stiinta Bucuresti)

Nationala masculina U20 va pleca in data de 18 iulie spre Sopron (Ungaria), urmand sa evolueze in cadrul Grupei D a FIBA U20 European Challengers 2021, alaturi de selectionatele similare ale Elvetiei, Luxemburg si Macedoniei de Nord. Tot in bula epidemiologica de la Sopron se vor desfasura si meciurile din Grupa E iar conform sistemului anuntat de FIBA, dupa meciurile din grupe se vor disputa semifinalele si meciurile de clasament.
Dar iata si programul meciurilor ce vor fi sustinute de nationala U20 a Romaniei in Grupa D:
ROMANIA - Elvetia (20 iulie, ora 18:00)
ROMANIA - Macedonia de Nord (21 iulie, ora 16:30)
ROMANIA - Luxemburg (22 iulie, ora 15:00)
* Semifinalele (D1 vs. E2 si D2 vs. E1) sunt programate pentru 24 iulie iar meciurile de clasament se vor juca in 25 iulie.

Mai multe informatii se gasesc pe pagina oficiala a competitiei  - AICI

Parteneri