Foto

Nationala masculina s-a calificat la FIBA 3x3 U17 Europe Cup


Reprezentativa masculina U17 de baschet 3x3 (George Angelian, Denis Bădălău, Mihnea Vlaicu Popa, Mihnea Ilie) a reusit calificarea la turneul final al FIBA 3x3 U17 Europe Cup, dupa ce si-au adjudecat sfertul de finala disputat impotriva Tarilor de Jos, scor 20-18, in cadrul turneului de calificare gazduit de localitatea maghiara Szolnok.  Astfel, baietii nostri au incheiat turneul fara infrangere, dupa ce, in grupe, trecusera si de Croatia (21019) si Marea Britania (21-14).

Turneul final FIBA 3x3 U17 Europe Cup se va disputa intre 22 si 24 septembrie la Heraklion, localitate aflata pe insula elena Creta.

Reprezentativa feminina (Agnes Zane, Karina Munteanu, Greta Nemes, Daria Tănase) a cedat in grupe in fata Sloveniei (12-21) si in sferturi in fata Tarilor de Jos 8-21, dar a avut sanse sa prinda ultima pozitie calificanta la turneul final. Pentru aceasta avea nevoie sa castige impotriva Suediei si Letoniei. Daca scandinavele au fost invinse (21-13), in meciul decisiv balticele s-au impus 14-9 si, din pacate, fetele noastre nu isi vor putea insoti colegii din nationala masculina in Creta.

Parteneri