Foto

Nationalele juvenile au plecat spre Szolnok, la FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier 2021


Baietii si fetele din reprezentativele 3x3 U17 au decolat astazi spre Ungaria, acolo unde vor lupta pentru calificarea la turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup, programat intre 17 si 19 septembrie la Lisabona.

In intrecerile de la Szolnok, Romania este reprezentata de: Alexia-Maria Doba, Daria Negru, Alexia Cret, Andreea Plavicheanu (la feminin), David Patru, Vlad Cozea, Andrei Cristea si Vlad Nistor (la masculin). Delegatia noastra este completata de Cristian Craciun (antrenor), Nicoleta Drilea (fizioterapeut) si Monica Sania Nicolaescu (team manager).

Sase echipe masculine si noua echipe feminine se vor califica la turneul final

Tinand cont de pozitia in ierarhia mondiala stabilita de FIBA la inceputul lunii noiembrie 2020, dar si de performantele de la editia precedenta, federatia internationala a decis ca urmatoarele echipe sa fie deja calificate la turneul final:

Feminin:

Portugalia (gazda)
Spania (castigatoare 2019)
Rusia

Masculin:

Portugalia (gazda)
Lituania (castigatoare 2019)
Rusia
Estonia
Ucraina
Belarus

Toate celelalte echipe nationale inscrise in competitie se vor califica in urma turneului de la Szolnok.

In competitia feminina, Romania a fost repartizata in Grupa A, alaturi de Danemarca si Germania. Din toate cele patru grupe, se califica direct la turneul final primele doua clasate. Ocupantele locurilor 3 in grupe se vor duela intre ele dupa sistemul "semifinale" si "finala". Castigatoarea acestei faze eliminatorii va obtine, de asemenea, calificarea la turneul final.

La masculin, Romania va juca in Grupa D, alaturi de Austria si Slovenia. Cele patru castigatoare de grupe se vor califica la turneul final. Lor li se vor alatura alte doua echipe, castigatoare ale "semifinalelor" unei runde eliminatorii la care vor evolua ocupantele locurilor 2 in grupe.

Programul nationalelor U17 ale Romaniei la turneul FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier de la Szolnok este urmatorul:

7 august, ora 20:40 Romania - Danemarca (feminin)
8 august, ora 17:50 Germania - Romania (feminin)
8 august, ora 19:15 Romania - Austria (masculin)
8 august, ora 21:05 Slovenia - Romania (masculin)

Toate meciurile turneului FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier 2021 vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook 3x3 Romania

Parteneri