Foto

Peste 160 de sportivi sunt asteptati la Ploiesti la Trialul de selectie nationala U14

Federatia Romana de Baschet organizeaza cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, in perioada 3-10 septembrie, in municipiul Ploiesti, Programul National de Selectie pentru sportivii din categoria de varsta U14, masculin si feminin (nascuti 2008). Prima actiune de selectie “Trial U14”, la care vor participa peste 160 de sportivi si sportive propusi de cluburile din intreaga tara la care sunt legimitati, va avea loc in perioada 3-5 septembrie. Cea de-a doua actiune, de pregatire, este programata pentru perioada 6-10 septembrie, tot in municipiul Ploiesti, cu sportivii si sportivele care urmeaza sa fie selectionati in urma antrenamentelor si testelor din prima actiune.


Selectia nationala dedicata tinerilor sportivi U14 (nascuti 2008) va debuta in acest final de saptamana cu o prima faza, “Trial U14”, municipiul Ploiesti urmand sa gazduiasca, in perioada 3-5 septembrie 2021, antrenamente si teste la care vor participa peste 160 de baschetbalisti din intreaga tara (96 la masculin + 68 la feminin). La actiunea de “Trial U14” participa toti sportivii care au fost propusi de catre structurile sportive din intreaga tara la care acestia sunt legitimati. Urmare a discutiilor purtate cu reprezentantii cluburilor cu echipe U13 si U14 si avand in vedere faptul ca suntem inca in perioada de vacanta, dar si ca unele echipe sunt in pregatire pentru participare in competitii internationale, la acest prim trial de selectie au fost acceptate si cateva exceptii. In acest sens, la feminin au fost propuse de cluburi si inscrise pentru selectie si unele sportive nascute 2009. Antrenamentele se vor desfasura in aer liber, pe terenurile din incinta Parcului Municipal Vest din Ploiesti, iar in cazul in care vremea devine nefavorabila desfasurarii activitatii baschetbalistice, actiunea de selectie si pregatire se muta in salile de sport din apropiere.
Lista actualizata a sportivilor inscrisi pentru Trial U14  - AICI
Lista actualizata a sportivelor inscrise pentru Trial U14  - AICI

In urma actiunii de selectie “Trial U14”, va avea loc o alta faza, de pregatire a sportivilor selectionati (48 la masculin + 48 la feminin), care va avea loc, in perioada 6-10 septembrie 2021, tot in municipiul Ploiesti. Colectivul tehnic al stagiului de selectie si pregatire este format din invitati din strainatate, in frunte cu renumitul lector FIBA din cadrul FECC, Nenad Trunic, dar si cu antrenorul grec Molyvdas Athanasios, precum si din antrenori romani cu rezultate deosebite la aceasta categorie de varsta.

Totodata, Federatia Romana de Baschet va informeaza ca Programul National de Selectie U14 este un proces continuu, urmatoarea actiune fiind programata pentru luna octombrie 2021, intr-o locatie ce va fi anuntata ulterior. La aceasta noua actiune urmeaza sa participe si sportivii care nu au reusit, din motive obiective, sa fie prezenti la prima faza din septembrie. De altfel, obiectivul principal al Programului National de Selectie U14 este acela de a constitui loturile nationale juvenile din jucatori pregatiti dupa o linie metodica unitara, pe diferite categorii valorice, acordand in acest fel sansa tuturor sportivilor talentati, muncitori si ambitiosi sa evolueze pentru culorile Romaniei in competitiile internationale.

Toate cheltuielile de cazare si masa pentru participanti vor fi acoperite de catre Federatia Romana de Baschet iar cu sprijinul partenerului SIRMA va fi asigurata si apa necesara la antrenamente pentru toti sportivii. Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza multumiri "partenerului de hidratare" SIRMA, reprezentata prin patronul acesteia, domnul Oner Orhan.

Participantii vor fi cazati la Hotelul Central din Ploiesti iar pe intreaga durata a evenimentului vor fi respectate toate normele legale de prevenire si combatere a virusului Sars Cov-2.

Federatia Romana de Baschet multumeste partenerilor pentru sprijinul acordat in organizarea acestui eveniment important pentru baschetul juvenil romanesc: Primaria Municipiului Ploiesti, CSM Ploiesti, Serviciul de Gospodarire Urbana Ploiesti, Parc Municipal Vest Ploiesti, TCE Ploiesti si Salvarea Ploiesti. 

Parteneri