Foto

Portland Trailblazers a cucerit laurii celei de-a doua editii Jr. NBA League Romania 2019

Jr. NBA League Romania 2019 a ajuns astazi la final in BTArena, dupa ce Ambasadorul Jr. NBA, Dino Radja, impreuna cu presedintele FRB, Horia Paun, au inmanat premiile campionilor de la Portland Trailblazers (echipa Liceului Teoretic Onisifor Ghibu).



Imbracata in haine de sarbatoare, BTArena a gazduit in cursul acestei zile fazele finale din cadrul celei de-a doua editii a Jr. NBA League Romania 2019. In prezenta Ambasadorului Jr. NBA, legendarul baschetbalist croat Dino Radja, a presedintelui FRB, Horia Paun, dar si a altor personalitati locale, cele mai valoroase patru echipe scolare din Cluj-Napoca s-au intrecut pe parchetul celei mai moderne arene sportive din Romania pentru medaliile competitiei desfasurate sub egida Ligii Profesioniste Nord-Americane de Baschet.

Astfel, intr-o atmosfera electrizanta, creata de micutii baschetbalisti, care au fost sustinuti de parinti, colegi sau profesori, cea de-a doua editie a Jr. NBA League Romania – Cluj-Napoca 2019 si-a desemnat campioana. Dupa un parcurs foarte bun, Portland Trailblazers (echipa Liceului Teoretic Onisifor Ghibu) a reusit sa-si adjudece laurii competitiei, trecand in marea finala de Miami Heat (echipa Liceului Teoretic ELF), cu scorul de 26-18 (12-4, 8-8, 3-3, 3-3). Medaliile de bronz ale Jr. NBA League Romania 2019 au fost castigate de Cleveland Cavaliers (echipa Scolii Gimnaziale Ion Creanga), care a dispus in finala mica de Los Angeles Clippers (echipa Liceului Teoretic Lucian Blaga), cu scorul de 29-26 (8-4, 9-6, 10-6, 2-10).

In preambulul finalelor, Miami Heat a castigat finala Conferintei de Est, dupa ce a trecut de “rivala” Cleveland Cavaliers, cu scorul de 35-20, iar Portland Trailblazers s-a impus in finala Conferintei de Vest, dupa o victorie lejera obtinuta in dauna Los Angeles Clippers, cu scorul de 30-11.

La final, in cadrul festivitatii de premiere, au fost recompensate toate cele 27 de echipe inscrise in competitia din acest an, asistenta aclamandu-i pe toti participantii si considerand ca intrecerea inter-scolara a fost din nou un real succes.

Reamintim ca, Federatia Romana de Baschet, prin Asociatia Judeteana de Baschet Cluj, a primit si in acest an dreptul de a folosi franciza NBA League si de a organiza, in municipiul Cluj-Napoca, cea de-a doua editie a Jr. NBA League Romania, competitia mixta adresata elevilor din clasele primare derulandu-se in perioada septembrie – decembrie 2019. Acest fapt s-a datorat impactului deosebit pe care l-a avut editia inaugurala de anul trecut, organizata in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Banca Transilvania si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.

Alte informatii se gasesc pe site-ul dedicat special acestei competitii - AICI

Parteneri