Program preliminarii Cosul de Aur - Stelian Gheorghiu - CSN U12

 

AICI gasiti programarea echipelor pentru preliminariile concursului “Cosul de Aur – Stelian Gheorghiu” – CSN U12, care se va desfasura pe terenurile 1-14 din baza BTT Costinesti in ziua de marti 27.06.2023 cu incepere de la ora 17:00

In dreptul echipei este trecuta ora si terenul la care se va desfasura concursul pentru echipa dvs.

Fiind vorba despre un concurs care implica peste 2000 de participanti, va rugam sa respectati programarea.

Va rugam sa va prezentati la terenuri cu toti sportivii echipei. Pentru faza finala a concursului se califica un singur sportiv de la fiecare echipa, cu cel mai bun punctaj obtinut in preliminarii.

Faza finala se va desfasura joi 29.06.2023 la o ora pe care o vom comunica in timp util (dupa-amiaza, dupa ora 17).

Inaintea fiecarei sesiuni din cadrul preliminariilor Cosului de Aur – Stelian Gheorghiu va avea loc pe terenul 1 o demonstratie a exercitiului de aruncari si indemanare. Dupa aceasta demosntratie, echipele participante se vor deplasa la terenul la care au fost distribuite. La fiecare panou sunt programate cate doua echipe iar arbitrii vor monitoriza evolutiile. Cel mai bun rezultat din fiecare echipa asigura calificarea in faza urmatoare (se califica cel mai bun sportiv din fiecare echipa).

Exercitiul de indemanare va contine – un set de 3 aruncari de pe partea dreapta, un set de aruncari de pe partea stanga, o aruncare libera si o aruncare de la mare distanta (de pe centru, de la 3 p). Setul de 3 aruncari – prima aruncare din zero grade de la 2 metri de inel; a doua aruncare este de pe doi pasi (dupa recuperarea primei aruncari, sportivul recupereaza mingea, pleaca in dribling pana la un scaun care este pozitionat la 45 de grade la linia de 3 puncte, ocoleste scaunul in dribling, dupa care revine spre cos in aruncare pe doi pasi); a treia aruncare este din coltul careului de 3 secunde. Fiecare aruncare valoreaza cate 1 punct. Exercitiul continua cu 3 aruncari de pe partea opusa (similar cu primul set de aruncari). La fel, Fiecare aruncare valoreaza cate 1 punct. A saptea aruncare este de la linia de aruncari libere (valoreaza 2 puncte). Iar dupa ce recupereaza mingea, sportivul executa ultima aruncare din exercitiu, central, de la linia de 3 puncte (reusita valoreaza 3 puncte).

In cazul in care vor exista mai multi sportivi cu acelasi punctaj pentru stabilirea primul loc din fiecare echipa, se va efectua un baraj suplimentar. Se repeta exercitiul, de aceasta data pe timp (cronometrat).  

Pentru operativitate, va rugam ca fiecare echipa participanta sa aiba cel putin o minge de joc proprie.

Pentru concursul de Mini-Slam-Dunk va comunicam urmatoarele:

 

Au fost inscrisi un numar de 67 de sportivi care vor participa la preliminariile concursului in ziua de joi 29.06.2023 cu incepere de la ora 17:00 in baza sportiva BTT. Dupa faza preliminara, va avea loc faza finala, cu cei mai buni 8 sportivi care au obtinut cele mai mari note in concurs. Mai multe detalii in mail-ul urmator, care va anunta programul pentru concursurile de joi dup-amiaza. 

 

Parteneri