Foto

Romania, de doua ori locul 4 in STOP 5 din FIBA 3x3 U23 Nations League

Sambata, in cea de-a cincia oprire din cadrul Conferintei Europe 2 a FIBA 3x3 U23 Nations League, eveniment gazduit de terenul Sport Arena Streetball din incinta Institutului Politehnic din Bucuresti, nationalele de tineret 3x3 ale Romaniei au adunat doua victorii impotriva Greciei, punctand in ierarhia internationala si ocupand la final locul 4 in cadrul STOP 5. Duminica, Vulturii si Acvilele vor evolua din nou in cadrul STOP 6, meciurile urmand sa fie transmise in direct pe pagina forului international AICI

Baza Sport Arena Streetball din incinta Institutului Politehnic din Bucuresti gazduieste in aceste zile ultimele turnee din cadrul intrecerilor de baschet 3x3 rezervate jucatorilor de pana la 23 de ani, la startul opririlor din Conferinta Europe 2 fiind prezente nationalele Romaniei, Belarus, Greciei, Letoniei, Lituaniei si Ucrainei. De mentionat ca, indiferent de rezultatele obtinute in aceste ultime opriri, Vulturii si Acvilele au deja asigurate biletele pentru Turneul Final din FIBA 3x3 U23 Nations League, Romania avand statut de tara organizatoare.

Pentru a aduna puncte importante in circuitul mondial FIBA 3x3, dar si pentru a acumula experienta competitionala internationala, echipele nationale ale Romaniei participa in cadrul intrecerilor din Conferinta Europe 2 si isi masoara fortele cu echipe de prim rang. Astfel, dupa o noua evolutie buna in cadrul STOP 4, unde Romania a reusit sa castige Grupa B (17-10 cu Grecia si 20-19 cu Letonia) si sa dispute finala competitiei cu Lituania (scor 10-21), tinerii baschetbalisti romani Cristian Mainea, Alexandru Coconea, Daniel Mainea si Christian Chitu au revenit sambata pe terenul principal din Politehnica si au bifat o noua victorie in fata Greciei, scor 16-14. Spre seara, a urmat un meci foarte tensionat cu Lituania, castigatoarea STOP 4 impunandu-se din nou, cu 21-17, la capatul unui joc in care dupa un debut echilibrat, balticii au inclinat din nou balanta victoriei in favoarea lor, cu un Danielius de neoprit de la mare distanta. In finala STOP 5, Lituania s-a impus in fata Letoniei, cu 21-17, cu incredibilul Laurynas Danielius inchizand tabela de la libere.  

In intrecerea feminina, echipa Romaniei, in formula Nicolett Orban, Teodora Manea, Maria Militaru si Evelina Petrof, a trecut clar in primul meci al Grupei B de selectionata similara a Greciei, cu 15-10, iar in reuniunea de seara a cedat in fata nationalei Letoniei, cu 6-12. In urma rezultatelor din faza grupelor, Letonia si Lituania si-au disputat suprematia in STOP 5, Lituania impunandu-se in finala cu 18-16 si mentinandu-si astfel invincibilitatea in circuit.
 
Duminica, in cadrul STOP 6, nationalele Romaniei vor evolua pe acelasi teren din Politehnica, astfel:
Ora 16:00 Romania – Grecia (Grupa A, feminin)
Ora 18:55 Romania – Ucraina (Grupa B, masculin)
Ora 19:20 Romania – Lituania (Grupa A, feminin)
Ora 20:35 Romania – Letonia (Grupa B, masculin)
Invingatoarelor Grupelor A si B vor juca finalele:
Finala feminin – ora 21:10
Finala masculin – ora 21:35

Vezi AICI clasamentul general al Conferintei Europe 2 dupa primele 5 turnee din FIBA 3x3 U23 Nations League, Romania fiind pe locul 2 in competitia masculina si pe locul 5 in intrecerea feminina.

Reamintim ca, in urma atribuirii oficiale din aceasta vara, capitala Romaniei va gazdui, in perioada 17-19 septembrie 2021, turneele finale ale circuitelor FIBA 3x3 Women’s Series si FIBA 3x3 U23 Nations League, tricolorii nostri urmand sa evolueze in compania celor mai valoroase echipe din lume gratie faptului ca Romania are statut de tara organizatoare.

Parteneri