Foto

Romania, in Grupa F a FIBA Women's EuroBasket 2025 Qualifiers

Astazi, in localitatea elvetiana Mies, a avut loc tragerea la sorti a grupelor din cadrul preliminariilor pentru FIBA Women's EuroBasket 2025.

In calificari vor participa 36 de echipe nationale, printre care si Romania. Cele patru tari organizatoare ale turneului final din 2025 - Cehia, Germania, Grecia si Italia - au fost repartizate in aceeasi grupa (Grupa I), in timp ce restul de 32 de reprezentative au fost impartite in opt grupe de cate patru echipe. Cele opt castigatoare ale grupelor, impreuna cu cele mai bune patru formatii clasate pe locul 2 vor determina celelalte 12 echipe care vor evolua la turneul final.

Pe langa cele patru tari organizatoare, celelalte 32 de echipe nationale au fost repartizate de FIBA, in urma tragerii la sorti, in opt grupe, astfel:

Grupa A: Spania, Croatia, Olanda, Austria
Grupa B: Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Finlanda
Grupa C: Belgia, Polonia, Lituania, Azerbaijan
Grupa D: Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Estonia
Grupa E: Franta, Letonia, Israel, Irlanda
Grupa F: Turcia, Slovacia, ROMANIA, Islanda
Grupa G: Serbia, Ucraina, Portugalia, Macedonia de Nord
Grupa H: Bosnia Hertegovina, Muntenegru, Elvetia, Luxemburg.

Partidele din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2025 Qualifiers se vor juca în trei ferestre de calificare. La fel ca si in precedenta editie, Romania va debuta in calificari cu un joc pe teren propriu impotriva Islandei. Programul complet al reprezentativei noastre este urmatorul:

9 noiembrie 2023: ROMANIA - Islanda
12 noiembrie 2023: Slovacia - ROMANIA

7 noiembrie 2024: Turcia - ROMANIA
10 noiembrie 2024: Islanda - ROMANIA

6 februarie 2025: ROMANIA - Slovacia
9 februarie 2025: ROMANIA - Turcia

Parteneri