Foto

Romania a cedat in fata Elvetiei la FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real

Reprezentativa de juniori a Romaniei a inregistrat in aceasta seara cel de-al treilea esec in cadrul Grupei A din FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, dupa ce tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Hristu Sapera au cedat si in confruntarea cu selectionata similara a Elvetiei, cu scorul de 51-61 (8-20, 10-13, 16-13, 17-15). Luni este zi de pauza pentru toate competitoarele prezente la intrecerile continentale de la Oradea iar marti competitia se va relua cu meciurile din runda a patra, Romania urmand sa intalneasca nationala Bulgariei, cu incepere de la ora 18:30. Toate meciurile de la FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, Oradea 2019, sunt transmise in direct in regim live streaming pe canalul oficial de youtube al FIBA.

Nationala de juniori a Romaniei continua si dupa runda de astazi sa nu cunoasca gustul victoriei la FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, intreceri care se deruleaza in aceste zile in trei arene din municipiul Oradea. Si asta, pentru ca, Vulturii pregatiti de antrenorii Hristu Sapera si Razvan Cenean n-au reusit sa sparga gheata nici in disputa cu selectionata Elvetiei, cedand in cele din urma cu scorul de 51-61. A fost un joc in care erorile si greselile copilaresti inregistrate de tabara noastra in prima parte a jocului au cantarit foarte greu la final, dupa pauza Vulturii reusind sa se miste mult mai bine si sa revina in joc dupa ce fusesera condusi cu o diferenta de 20 de puncte, scor 33-13 in min. 19! De altfel, la revenirea de la vestiare, oaspetii si-au mentinut constant avantajul pana in min. 25 (scor 41-23), dupa care tricolorii au declansat o actiune de urmarire, reusind sa reduca spectaculos din handicap pana la 47-49 in min. 36. Din nefericire, finalul a apartinut oaspetilor, mai lucizi si mai pragmatici in ultimele actiuni, astfel ca ultimul fluier al arbitrilor a “inghetat” tabela la scorul de 61-51 in favoarea Elvetiei.
Statistica oficiala a jocului poate fi consultata AICI

Luni este pauza pentru toate competitoarele prezente la Oradea iar de marti se reiau jocurile din faza grupelor. Nationala juvenila a Romaniei se va confrunta cu Bulgaria in cadrul rundei a IV-a din Grupa A, iar in cadrul etapei a V-a va primi replica Belgiei, ambele partide urmand sa se dispute tot in Arena Antonio Alexe, cu incepere de la ora 18:30. 
Reamintim ca toate meciurile din FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, Oradea 2019, sunt transmise in direct in regim live streaming pe canalul oficial de youtube al forului international, precum si pe pagina de facebook a FIBA.
  
Foto - Anton Rotaru a fost principalul marcator al echipei noastre (copyright fiba.basketball/credit Catalin Soare)

Parteneri