Foto

Romania cedeaza la mare lupta in fata Belarus in FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a cedat, luni seara, in fata selectionatei similare a Belarus, cu scorul de 72-77 (19-19, 20-19, 22-22, 12-17), intr-un meci gazduit de Arena Riga si contand pentru Grupa D din cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers. Miercuri seara, de la ora 19:30, Vulturii se vor confrunta din nou cu nationala Letoniei, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct pe pagina oficiala de youtube FIBA TV – Basketball Channel.


Invinse de selectionata Letoniei in primele meciuri din Grupa D, nationalele masculine ale Romaniei si Belarus s-au intalnit, luni seara, in Arena Riga, intr-un meci extrem de important pentru economia calificarii in FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers. Cu o strategie tehnico-tactica mult mai aplicata si o schimbare vizibila de atitudine, Vulturii au debutat foarte bine si au preluat initiativa inca de la primele actiuni. Dupa 5-0 in min. 2 si 7-4 in min. 4, Vulturii acuza un nou scurt-circuit inexplicabil iar Belarus speculeaza momentul si se distanteaza pana la 9-18 in min. 8. Minutul de intrerupere solicitat de Tudor Costescu a dat roade iar Romania reuseste sa egaleze situatia in finalul primului sfert printr-o reusita parafata de Richard II, scor 19-19. A urmat un sfert foarte echilibrat, in care ambele echipe au cautat fara succes solutii sa se desprinda de adversar, astfel ca Badiu reuseste sa marcheze de la libere si stabileste scorul de la pauza: 39-38 in favoarea Romaniei.

La reluare, Belarus reuseste oarecum sa controleze mai bine jocul (41-43 in min. 23, 50-47 in min. 25 si 56-51 in min. 28), insa realizarile parafate pe rand de Cate, Tohatan si Richard II au facut ca Romania sa ramana in joc si chiar sa inchida cel de-al treilea sfert in avantaj: 61-60. Ultimele zece minute s-au jucat dupa un scenariu de totul sau nimic, in care doar micile detalii din ultimele minute ale jocului (n.n. – Romania a ratat cateva actiuni clare si a inregistrat cateva erori copilaresti) au stabilit invingatoarea, Belarus impunandu-se in cele din urma cu 77-72 dupa ce a speculat prompt cateva erori din tabara Vulturilor. A fost un joc in care apararea tricolorilor nostri a fost mult mai solida si mai ermetica decat in primul joc cu Letonia si, din pacate, cele cateva solutii individuale prost alese in momente cruciale au facut ca Belarus sa incline in favoarea sa balanta victoriei.  

Statistica meciului Belarus – Romania – AICI


Conform calendarului si sistemului competitional anuntat de FIBA, echipele Romaniei, Letoniei si Belarus joaca fiecare cu fiecare, tur-retur, iar la final, primele doua clasate din Grupa D vor obtine calificarea in faza superioara a competitiei mondiale. Dupa primele meciuri din tur, iata cum arata clasamentul intermediar:
1. Letonia – 4 puncte (2 victorii)
2. Belarus – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. Romania – 2 puncte (2 infrangeri)

Rezultate, statistici, fotografii si inregistrari video pe pagina oficiala a forului international – AICI

Marti este zi de pauza pentru competitioarele din Grupa D iar miercuri seara, de la ora 19:30, Vulturii se vor confrunta din nou cu nationala Letoniei, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct pe pagina oficiala de youtube FIBA TV – Basketball Channel.

 

Foto - copyright fiba.basketball

Parteneri