Foto

Romania joaca pentru locurile 17-24 la FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real

Reprezentativa de juniori a Romaniei a fost depasita de Belgia, cu scorul de 55-67, in ultimul joc din prima faza a FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, astfel ca a ocupat locul 6 in Grupa A a intrecerilor continentale care se deruleaza in aceste zile in trei arene sportive din municipiul Oradea. In urma rezultatelor inregistrate, Romania urmeaza sa joace pentru locurile 17-24 si se va confrunta cu Danemarca, vineri, de la ora 18:30, in Sala Universitatii din Oradea.

Ultimul meci din faza grupelor FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, a consemnat al cincilea esec consecutiv pentru nationala de juniori a Romaniei, tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Hristu Sapera cedand si in fata selectionatei Belgiei, cu scorul de 55-67. A fost un joc in care evolutia Vulturilor a fost oscilanta, fapt care a usurat misiunea belgienilor de a inclina victoria in favoarea lor. Dupa un debut promitator, in care tinerii nostri baschetbalisti au avut si un avans de zece puncte, finalul sfertului al doilea a apartinut adversarilor, care au reusit sa revina si sa intre la vestiare in avantaj, scor 25-22. Din nefericire, la reluare, greselile nefortate si ratarile inregistrate de tricolori s-au inmultit si au facut ca Belgia sa-si mareasca avantajul si sa-l conserve pe final, astfel ca tabela a “inghetat” la scorul de 67-55.

Statistica meciului poate fi consultata AICI

In urma acestui rezultat, coroborat cu celelalte rezultate din prima faza, Romania a ocupat locul 6 in Grupa A si, conform sistemului competitional anuntat de FIBA, va juca pentru locurile 17-24. Vineri, de la ora 18:30, in Sala Universitatii din Oradea, Romania se va intalni cu Danemarca, selectionata care a ocupat locul 5 in Grupa B dupa ce si-a trecut in cont o victorie (impotriva Slovaciei) si patru infrangeri.

Toate rezultatele, clasamentele, dar si programul meciurilor din fazele de clasificare pot fi consultate pe site-ul oficial al competitiei continentale – AICIParteneri