Foto

Romania pierde in prelungiri cu Luxemburg la FIBA U18 Women's European Championship 2023

Scenariu horror cu repetitie pentru tinerele tricolore la Sofia. La fel ca in partida cu Austria, Romania a inceput in forta jocul si a castigat primul sfert la o diferenta formata din doua cifre, 25-11. Diferenta avea sa creasca la 15 puncte pentru fetele noastre, in minutul 14, insa luxemburghezele nu au abandonat lupta, avand in Faith Ehi Etute o sportiva intr-o zi de gratie.

La pauza mare, diferenta era in continuare linistitoare pentru Romania, insa repriza a doua a consemnat revirimentul total al adversarelor. Diferenta s-a micsorat tot mai mult pe tabela, insa Romania reusea sa se mentina la conducere pe tabela, iar sperantele pentru o victorie ramaneau intacte. In minutul 39, Hamalainen a reusit un cos de 3 puncte prin care egala situatia de pe tabela, iar Etute mai inscria imediat doua puncte, prin care Luxemburg trecea la comnducere. O tripla semnata Belegante aducea inclina din nou balanta in favoarea noastra, la intrarea in ultimul minut. Scorul a ramas la fel (74-73 pentru Romania) pana cand tabela arata 3 secunde ramase de joc. Atunci Etute ajungea la linia de libere si transforma ambele aruncari dictate dupa un fault al lui Belegante. Dramatismul ajunsese la apogeu in tabara noastra, insa Panait a primit trei aruncari libere dupa o incercare de la mare distanta si parea ca vom reusi miracolul. Tanara noastra jucatoare, aflata sub o presiune imensa, a reusit sa transforme doar o singura aruncare, egaland situatia si trimitand meciul in prelungiri.

Din pacate pentru noi, Luxemburg si-a continuat evolutia buna in overtime, impunandu-se la zece puncte si reusind calificarea in sferturile de finala ala competitiei de la Sofia.

Scor final: Luxemburg - Romania 92-82 (11-25, 17-16, 16-10, 31-24, 17-7). Pentru Romania au inscris: Panait 19p (2x3), Stanescu 12p (4x3), Belegante 10p (2x3), Bara Nemeth 9p, Zane 9p, Puscasu 8p, Munteanu 7p (1x3), David 6p (2x3), Sirbu 2p. De partea cealalta, Faith Ehi Etute a terminat jocul cu 40 de puncte inscrise, 33 de recuperari, 6 pase decisive si 8 interceptii, pentru un impresionant indice de eficienta de +63.

In Grupa C a FIBA U18 Women's European Championship 2023 Division B, Romania va intalni Grecia, pe 5 iulie, de la ora 20:30, urmand ca apoi sa isi afle adversarii din faza a doua a competitiei.

Parteneri