Foto

Romania s-a clasat pe locul 21 la FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real

Reprezentativa de juniori a Romaniei si-a incheiat evolutiile din cadrul FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real, cu o victorie, tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorii Hristu Sapera si Razvan Cenean reusind astazi sa castige disputa cu selectionata Slovaciei, cu scorul de 91-57 (19-9, 15-12, 22-18, 35-18). In urma acestui rezultat, Romania s-a clasat pe locul 21 la FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real, intrecere care se incheie duminica seara la Oradea.

Ultima zi a FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real, competitie gazduita de municipiul Oradea, in perioada 26 iulie – 04 august, si care a adunat la start 24 de echipe nationale, a adus reprezentativei de juniori a Romaniei o noua victorie. Dupa ce sambata, tinerii baschetbalisti romani s-au impus in fata Kosovo, cu scorul de 79-61, astazi, in ultima runda a intrecerilor continentale, au reusit sa dispuna si de nationala Slovaciei, cu scorul de 91-57. A fost un meci aproape fara istoric, in care Romania a dominat din primul si pana in ultimul minut, si a adus nationalei noastre locul 21 in clasamentul final al FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real.
Statistica oficiala a meciului castigat astazi poate fi consultata AICI

Alte informatii despre rezultate, clasamente si statistici se gasesc AICI

Israel a cucerit trofeul FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real, dupa ce s-au impus in finala competitiei continentale gazduite de trei arene sportive din municipiul Oradea in fata selectionatei similare a Poloniei, cu scorul de 81-79. In finala mica, Cehia a dispus de Macedonia de Nord, cu scorul de 89-80.

In urma acestor rezultate, Cehia, Polonia si Israel au urcat pe podiumul de la Oradea si au promovat in primul esalon continental. In cadrul ceremoniei de premiere au fost acordate urmatoarele premiile speciale:

MVP - Noam Shimon DOVRAT (Israel)

All Star Five - Mateusz KASZOWSKI (Polonia), Noam Shimon DOVRAT (Israel), Andrej JAKIMOVSKI (Macedonia de Nord), Pelle Gustav Gosta LARSSON (Suedia) si David BOHM (Cehia).

Federatia Romana de Baschet a primit LOC Award din partea FIBA pentru organizarea foarte buna a intrecerilor continentale de la Oradea, in vreme ce echipa Islandei a primit premiul fair-play.

 

La festivitatea de premiere au participat Carmen TOCALA (vicepresedinte FIBA Europe si presedinte de onoare al FRB), Karl THALLER (trezorierul FIBA Europe), Horia PAUN (presedintele FRB), Adrian VOINESCU (presedintele Comitetului de Organizare), Serban SERE (director CSM Oradea) precum si cei sase comisari FIBA prezenti la competitie - Andreas PAPADOPOULOS, Goran RADONJIC, Seppo VILJANEN, Dragutin ILIC, Iurie IACOVLEV si Marius MARINESCU.

Parteneri