Foto

Romania se impune clar in Cipru in primul meci din FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa de seniori a Romaniei a debutat in forta in Grupa F din cadrul FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu reusind in aceasta seara sa se impuna, la Nicosia, in fata selectionatei similare a Ciprului, cu scorul de 85-70 (27-11, 17-29, 25-13, 16-17). Sambata, 10 august, cu incepere de la ora 19:00, Romania va primi in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti replica nationalei Slovaciei, intr-un meci foarte important pentru economia calificarii. Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro

Vulturii au pasit cu dreptul in campania FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, dupa ce au reusit in aceasta seara sa castige clar, in deplasare, confruntarea cu Cipru, cu scorul de 85-70. Dornici sa acceada in faza urmatoare a calificarilor pentru EuroBasket 2021, baschetbalistii pregatiti de Tudor Costescu au avut un start fulminant in partida gazduita de Eleftheria Sports Arena din Nicosia si dupa primul sfert tabela indica 27-11 in favoarea noastra. A urmat un sfert in care gazdele au fortat revenirea in joc si au aratat ca nu degeaba au fost la un pas de victorie in runda inaugurala cu Slovacia, astfel ca la pauza tricolorii mai aveau doar un mic avantaj, scorul fiind de 44-40. La revenirea de la vestiare, cu Emi Cate dominand lupta de sub ambele panouri si realizand pana la final si un double-double (19 puncte, 10 recuperari), dar si cu Dragoste, Virna, Tohatan si Nicolescu in forma, Romania reuseste din nou sa se desprinda la o diferenta linistitoare, finalul celui de-al treilea sfert consemnand scorul de 69-53. In ultima parte a jocului, gazdele au incercat sa revina, dar tricolorii nostri si-au conservat avantajul si au reusit sa incline clar balanta victoriei in favoarea nationalei Romaniei. Scor final, Cipru – Romania 70-85, si nationala noastra obtine astfel o victorie importanta in economia calificarii in urmatoarea faza a preliminariilor EuroBasket 2021.
Statistica oficiala a meciului poate fi consultata AICI

Totodata, meciul de la Nicosia poate fi revazut AICI

In urmatoarea runda din Grupa F, Romania va primi replica nationalei Slovaciei, sambata, 10 august, de la ora 19:00, biletele pentru partida din Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti fiind disponibile pe platforma bilete.ro.     

FOTO - Cate a fost imbatabil sub panouri (copyright fiba.basketball)

Parteneri