Foto

Romania si-a incheiat evolutiile la FIBA 3x3 U18 World Cup 2021

Echipele nationale de juniori ale Romaniei si-au incheiat vineri seara parcursul din cadrul FIBA 3x3 U18 World Cup 2021, eveniment gazduit in aceasta saptamana de Debrecen. In intrecerea feminina, Acvilele s-au clasat pe locul 4 in Grupa A, dupa ce au cedat la scoruri foarte stranse in primele trei partide si au invins in ultimul joc selectionata Egiptului, cu 12-11. In competitia masculina, Vulturii n-au reusit sa evite ultima pozitie din Grupa C, desi au spart gheata in ultima confruntare cu Germania, scor 15-14.

Debrecen a devenit in aceasta saptamana capitala mandiala a baschetului 3x3 juvenil, cele mai valoroase echipe nationale U18 din intreaga lume reunindu-se la startul FIBA 3x3 U18 World Cup 2021, printre acestea aflandu-se si echipele Romaniei.

In intrecerea feminina, Romania a fost reprezentata de Anisia Croitoru, Alesia Doba, Catalina Ion si Mihaela Panait, Acvilele avand cateva evolutii bune, insuficiente insa pentru a avansa in faza superioara. Din lipsa de experienta si mai ales de personalitate in momentele decisive, Acvilele au fost nevoite sa cedeze la mare lupta, la scoruri foarte stranse, in primele disputele din Grupa A. Rand pe rand, Romania a cedat cu 13-14 in disputa cu Olanda, cu 14-16 in intalnirea cu Spania, si cu 12-15 in fata Ucrainei. In ultimul joc, Romania a reusit sa obtina victoria, trecand de Egipt cu 12-11. In urma rezultatelor din Grupa A, Spania si Ucraina au avansat in faza meciurilor eliminatorii, in vreme ce Romania a parasite cursa pentru trofeu, ocupand pozitia a patra in clasamentul primei serii.

In competitia masculina, Romania a fost reprezentata de juniorii Vlad Cozea, Octavian Ilie, David Patru si Alexandru Prodan, Vulturii intrand in focuri impotriva Belarus, Egipt, Germania si Isael. Din nefericire, tracul si lipsa de experienta si-au spus cuvantul iar Vulturii n-au reusit sa evite ultimul loc din Grupa C, desi au spart gheata in ultima confruntare cu Germania, scor 15-14. In primele trei meciuri, Romania cedase cu 12-18, in fata Egipt, cu 12-20 in confruntarea cu Belarus, si cu 11-21 in disputa cu Israel. Astfel, in urma rezultatelor din Grupa C, Egipt si Belarus au avansat in faza meciurilor eliminatorii iar Romania a ocupat ultima pozitie si a parasit competitia.  

Informatii despre rezultate, statistici si inregistrari video - AICI

Parteneri