Foto

Romania trece de Kosovo la FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by RealReprezentativa de juniori a Romaniei a reusit in aceasta dupa-amiaza sa depaseasca selectionata similara a Kosovo, cu scorul de 79-61 (19-13, 23-15, 13-14, 24-19), intr-un meci contand pentru penultima faza din FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real. In urma acestui rezultat, nationala pregatita de Hristu Sapera va evolua duminica, de la ora 14:00, in Sala Universitatii din Oradea, impotriva reprezentativei Slovaciei, pentru locurile 21-22 din clasamentul final al intrecerii continentale.


Nationala de juniori a Romaniei a reusit sa sparga gheata la FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real, si a obtinut astazi prima victorie in cadrul intrecerilor care se deruleaza in aceste zile in municipiul Oradea. Ajunsa in seria pentru locurile 21-24, reprezentativa noastra pregatita de antrenorii Hristu Sapera si Razvan Cenean s-a confruntat, astazi, in sala Universitatii Oradea, cu selectionata similara a Kosovo. Dupa un debut extrem de echilibrat, in care ambele echipe au fost la conducere pe tabela, tinerii nostri baschetbalisti au reusit sa preia initiativa si s-au distantat in finalul primului sfert pana la 19-13. Urmatoarele zece minute s-au derulat cu acelasi scenariu, Vulturii dominand clar lupta de sub panouri, astfel ca Romania s-a desprins pana la 36-19 in min. 15. O mica tresarire de orgoliu din partea kosovarilor a facut ca pana la pauza scorul sa se mai stranga, Romania intrand la vestiare cu un avantaj de 14 lungimi, scor 42-28.

La reluare, adversarii cauta sa revina in joc dar nu reusesc sa dea prea multe batai de cap defensivei noastre, astfel ca Romania isi conserva bine avantajul si intra in ultimul sfert cu un avans de 13 puncte, scor 55-42. Ultimele zece minute apartin in totalitate Romaniei, iar diferenta de pe tabela se mareste constant pana la fluierul final, care consemneaza prima victorie a nationalei noastre de juniori la aceste intreceri continentale, cu scorul de 79-61.

Statistica oficiala a jocului poate fi consultata AICI

In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Slovacia in fata Luxemburg, scor 75-69, nationala Romaniei va evolua, duminica, de la ora 14:00, in sala Universitatii Oradea, impotriva selectionatei similare a Slovaciei, meciul contand pentru locurile 21-22 in clasamentul final al FIBA U18 European Championship 2019, Division B, presented by Real.

Programul meciurilor si alte informatii despre clasamente, rezultate si statistici AICI

Parteneri