Foto

S-a dat startul in Programul National de Selectie U14

Terenurile de baschet din Parcul Municipal Vest din Ploiesti au fost asaltate, in aceasta dupa-amiaza, de peste 160 de sportivi nascuti 2008 veniti din intreaga tara pentru a participa la primele antrenamente din cadrul actiunii “Trial U14”, prima faza a Programului National de Selectie. Program demarat de Federatia Romana de Baschet cu sprijinul MTS si cu suportul cluburilor afiliate si care va avea mai multe etape, prima faza derulandu-se in perioada 3-10 septembrie, cu o actiune de selectie si una de pregatire.

Astfel, sub atenta supraveghere a unui colectiv tehnic format din 22 de antrenori romani, care sunt coordonati de antrenorul grec Molyvdas Athanasios, cei mai talentati sportivi ai generatiei 2008 au inceput sa-si etaleze bagajul de cunostiinte tehnice, in incercarea de a fi remarcati si selectati pentru urmatoarea faza, cea de pregatire, care va avea loc in perioada 6-10 septembrie, in aceeasi locatie.
Impartiti in grupe (6 la masculin si 6 la feminin), tinerii baschetbalisti au efectuat in cadrul primului antrenament diverse exercitii de indemanare in cadrul unor ateliere specifice iar pe finalul sesiunii au participat la jocuri-scoala, cu diverse indicatii tactice ce trebuiau respectate. A fost o prima zi plina de energie si entuziasm, in care cei 97 de sportivi si 68 de sportive si-au demonstrat calitatile si talentul, dar mai ales dragostea pentru jocul de baschet. Iar specialistii din colectivul tehnic, dar si reprezentantii FRB (Carmen Tocala, Svetlana Simion, Catalin Burlacu, Liviu Puicu, Claudiu Fometescu si Ioan Constantin), au fost extrem de multumiti de energia si emulatia din primele 6 ore de antrenamente. Sa amintim ca din colectivul tehnic care activeaza pe terenurile prahovene la “Trial U14” fac parte urmatorii antrenori: Veronica Gavrila (CSS Bega Timisoara); Florina Pora (Gladius Tg. Mures); Flavius Lapuste (U-BT Cluj-Napoca); Agnes Jakab (Smart Basketball Cluj-Napoca); Ovidiu Parnaia (CS Tonika Pucioasa); Loredana Ion (CSM Ploiesti); Corina Savu (CSM Ploiesti); Elena Stan (Laguna Bucuresti); Ionut Ivan (CSM Ploiesti); Alexandru Vlad (CSO Voluntari); Ciprian Borcila (CSS Buzau); Flavius Tace (T-Pack Ploiesti); Andrei Neguroiu (LPS Focsani); Alina Serban (Athletic Neptun Constanta); Vasile Boca (CSS Sighetu Marmatiei); Norbert Kovasch (CSS Sf. Gheorghe); Gellert Farkas (ACS KSE Tg. Secuiesc); Alin Iuga (BC Slam Bucuresti); Melania Kokovai (CSM Oradea); Cristian Bondor (Valbon Arad); Laura Nitulescu (BC Nitulescu Rm. Valcea) si Paula Misaila.
Sambata urmeaza alte doua sesiuni de cate 6 ore iar duminica este programat un ultim antrenament, in urma caruia vor fi anuntati cei 96 de sportivi (48 la masculin + 48 la feminin) care vor ramane in Ploiesti si vor incepe de luni dimineata cea de-a doua faza, cea de pregatire, in cadrul careia vor beneficia si de un invitat special, lectorul FIBA din cadrul FECC, Nenad Trunic, care va impartasi tinerilor baschetbalisti, dar si antrenorilor romani prezenti la Ploiesti, multe dintre secretele drumului spre inalta performanta.

Reamintim ca la “Trial U14” participa toti sportivii nascuti 2008 care au fost propusi de catre structurile sportive din intreaga tara iar dupa doua zile de antrenamente si testari vor ramane in pregatire in faza a doua doar cei care sunt selectionati. Programul National de Selectie U14 este un proces continuu, urmatoarea actiune fiind programata pentru luna octombrie 2021, intr-o locatie ce va fi anuntata ulterior. La aceasta noua actiune urmeaza sa participe si sportivii care nu au reusit, din motive obiective, sa fie prezenti la aceasta prima faza. De altfel, obiectivul principal al Programului este acela de a constitui loturile nationale juvenile din jucatori pregatiti dupa o linie metodica unitara, pe diferite categorii valorice, acordand in acest fel sansa tuturor sportivilor talentati, muncitori si ambitiosi sa evolueze pentru culorile Romaniei in competitiile internationale.

De-a lungul Trialului U14 puteti urmari informatii, multe instantanee surprinse de fotograful Alina Cojocaru, precum si diverse clipuri din timpul antrenamentelor, atat pe pagina oficiala de facebook FRB, cat si pe instagramul oficial FRB. 

Federatia Romana de Baschet multumeste pe aceasta cale partenerului de hidratare, Sirma, care ne-a asigurat apa necesara la antrenamente pentru toti participantii, precum si celorlalti parteneri care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment important pentru baschetul juvenil romanesc: Primaria Municipiului Ploiesti, CSM Ploiesti, Serviciul de Gospodarire Urbana Ploiesti, Parc Municipal Vest Ploiesti, TCE Ploiesti.

Parteneri