Foto

S-au incheiat Selectiile Nationale primare pentru generatia 2008

Sfarsitul de saptamana a programat selectiile nationale primare efectuate de Federatia Romana de Baschet pentru sportivii din generatia 2008. Cluburile din tara au fost invitate sa trimita la selectie sportivii considerati de perspectiva, dintre care se vor forma cele doua loturi nationale care vor reprezenta Romania vara viitoare la campionatele europene U16.

Selectia feminina a avut loc la Targoviste, acolo unde 45 de sportive au fost evaluate si instruite de tehnicienii Florina Pora, Cristina Acea, Larisa Toma si Marian Enache, sub coordonarea unui staff tehnic format din Dan Calancea, Catalin Tanase, Paula Misaila, Gabriela Mitroi si Carmin Popa. La actiune a participat si directorul tehnic al federatiei, Tiberiu Dumitrescu, asistat de Alexandru Niculae si ALexandra Barbu.

85 de baieti s-au reunit la Gheorgheni, pentru selectia nationala primara masculina, ei fiind observati de catre antrenorii Ionut Ivan, Mihaela Grecu, Alexandru Grecu, Ciprian Borcila, Lajos Seres, Eszter Horvath si Zoltan Kercso. Sportivii si antrenorii au fost supervizati de un staff tehnic federal compus din: Dan Berceanu (secretar general), Constatin Ioan (antrenor coordonator), Andrei Capusan (coordonator pregatire fizica), Tane Spasev (antrenor Academia Romana de Baschet Getica 95), asistati de Gabriel Ghiburici si Mircea Marin.

La ambele actiuni a participat si presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, care a tinut sa felicite si sa incurajeze tinerii baschetbalisti.

Atat la Targoviste, cat si la Gheorgheni, sportivii au fost evaluati initial, atat in ce priveste calitatile fizice (inaltime, anvergura, viteza, rezistenta, mobilitate, detenta), cat si cunostintele si deprinderile specifice baschetului. Sub supravegherea staffurilor tehnice, sportivii au exersat apoi aruncarile de 2 si 3 puncte, jocul pe tranzitie, variante de pick and roll, ulterior disputand si cateva jocuri-test, in formula 5 la 5.

Dupa incheierea actiunilor, staffurile tehnice vor centraliza toate datele, dintre toti cei prezenti la Gheorgheni si Targoviste urmand sa invite 32 de sportivi si 28 de sportive la a doua actiune din cadrul Selectiei Nationale, programate la sfarsitul lunii octombrie, in localitati care vor fi anuntate in zilele urmatoare de catre Federatia Romana de Baschet. 

Parteneri